Kılıçdaroğlu: Üniversite kapısındaki kelepçe, sivil darbenin resmidir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 2020 yılından 2021 yılına problemlerini devrettiğini kaydederek, “‘Artık yeter!’ diyoruz. Kısır döngü haline gelen tartışmalar yerine çözüm yoluna gidilmeli.” şeklinde konuştu. Boğaziçi Üniversitesi'nde dün meydana gelen rektörlük eylemine de vurgu yapan Kılıçdaroğlu, üniversite kapısına kelepçe takılması ile ilgili olarak, "Kapıya kelepçe takılması, darbenin daha güzel görseli olabilir mi?" ifadelerini kullandı.

SİYASET 05.01.2021, 20:47 06.01.2021, 14:34
Kılıçdaroğlu: Üniversite kapısındaki kelepçe, sivil darbenin resmidir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve sualleri cevapladı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları ise şu şekilde:

"Kısır tartışmalardan vazgeçilmeli"

"Politikada her zaman ve her yerde doğruları beyan etmek önemli bir husustur. Politikacının içten olması, vatandaşları kutuplaştırmaması gerekiyor. Ülkemizin dünya kadar problemi var, nereye dokunsanız bir problem yumağı. İster sağlık, ister dış siyaset, ister ekonomi. Mutfakta bir yangın söz konusu, insanlar perişan halde. Böyle bir dönemde kısır tartışmaların bırakılması ve vatandaşın sorunlarının çözülmeye çalışılması gerekmez mi?"

"2020'nin problemleri 2021'e devredildi"

"Torpili olan kişi iş buluyor fakat torpili olmayan kişi isterse KPSS’de tüm sorulara doğru yanıt versin eleniyor. Bir devlet liyakat üzerine kurulmaz mı? Liyakat tamamıyla unutulmuş durumda. Bunların hepsi, 2021 yılında önümüzdeki problemler. 2020 yılından 2021 yılına problemleri devraldık. ‘Artık yeter!’ diyoruz. Kısır tartışmalardan vazgeçilmeli, bunun yerine çözüm yolları aranmalı. Erdoğan bu sualime asla yanıt veremiyor: 2002'den bu yana yönetiyorsun, 82 milyon vatandaşımızı hangi sebep ile Londra’daki tefeciye mahkum hale getirdin? Niçin dünyanın en yüksek faizini ödemek durumunda kalıyoruz?"

"Üniversite kapısına kelepçe, sivil darbenin resmidir"

"Ülkemiz bir sivil darbenin tam ortasında bulunuyor. YÖK kimin döneminde kuruldu? 12 Eylül darbecilerinin meydana getirdiği yasal düzenlemelerin tamamı hala yürürlükte. 12 Eylül'de üniversiteye nasıl atama yapılıyorsa, hala aynı şekilde atanıyor. Erdoğan canının istediğini atıyor. Tek şartı var, o da partili olmak. Tek misyonu Erdoğan’ı alkışlamak. Akademide özerklik ciddi derecede önemlidir. Bilim yapılan yerlerde, her türlü fikrin özgürce tartışıldığı yerlerde 'akademik özerklik diye bir şey vardır. Kapıya kelepçe takılması, darbenin daha güzel görseli olabilir mi?"

Yorumlar (0)