Kılıçdaroğlu, 'sosyal devlet'i hatırlatarak bir kez daha seslendi

Korona tedbirleri kapsamında, karantinada olan vatandaşların mağdur olmasını istemediğini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal devletin kendisini göstermesi gerektiğini dile getirdi.

SİYASET 01.04.2020, 19:22 01.04.2020, 22:12 Hanife
Kılıçdaroğlu, 'sosyal devlet'i hatırlatarak bir kez daha seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden bir video paylaşarak, salgın nedeniyle karantinaya alınan bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaçları üzerine açıklamalarda bulundu.

"Kişilerin ihtiyaçlarını kim, nasıl karşılayacak"

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Birçok yerde karantina uygulaması yapıldı, vatandaşlarımız da bu kurala uydu. Şimdi sorulması gereken soru şu. Karantina uygulanan yerlerde, hanelerde bu kişilerin ihtiyaçları nasıl ve kim tarafından karşılanacak?" ifadelerini kullandı.

Elektik, doğalgaz, su, kira...

CHP Lideri, bu sorunun cevabının Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'ndaki 83. maddede yer aldığını belirtti.
Kılıçdaroğlu, o maddeyi şu sözlerle açıkladı:
"83. madde diyor ki, karantina uygulanan yerlerde vatandaşların iaşesi, yiyeceği, içeceği, elektriği, doğalgazı, suyu, kirası siyasi iktidar tarafından, kanundaki tanıma göre hükümet tarafından karşılanır diyor.

İşte o madde

Cebri tecride tabi olarak müessasatta veya evlerinde tecrit edilen kimselerle 76'ncı maddede zikredilen şahıslardan muhtaç olanlarının kendileri ve ailelerinin iaşeleri masarifi Hükümetçe tesviye edilir."
 

Yorumlar (0)