Kılıçdaroğlu: Ulusal Vergi Konseyi kuracağız

İktidar sahiplerinin millete hesap vermediği hallerde demokrasinin işlemeyeceğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, oluşturacakları 'Ulusal Vergi Konseyi' ile birlikte toplanan vergilerin nerelere harcandığını rapor haline getireceklerinin altını çizdi.

SİYASET 19.03.2023, 20:33
Kılıçdaroğlu: Ulusal Vergi Konseyi kuracağız

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen 'İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nin 'Millet İttifakı Liderleri Buluşması' oturumunda gerçekleştirdiği konuşmada, Atatürk'ün sözlerini anımsatarak, siyasi bağımsızlığın kalıcılığını temin eden en önemli unsurun 'ekonomik bağımsızlık' olduğunu ifade etti.



"Kuvvetler ayrılığını getirmek mecburiyetindeyiz"

Güçlü parlamenter sistem ve demokrasiyi savunduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasinin gelişmediği ülkeler gelişemez. Yani dünya ülkelerine baktığınızda kişi başına gelirin en yüksek seviyede olduğu ülkelerin tamamında güzel bir demokrasi geleneği ve anlayışı vardır. Biz de demokrasimizi daha da geliştirmek mecburiyetindeyiz. Kuvvetler ayrılığını getirmek mecburiyetindeyiz. Yürütme, yargı ve yasamayı sağlıklı işleyen, birbirini denetleyen kuvvetler haline getirmek mecburiyetindeyiz. Sağlıklı bir şekilde işleyen hiçbir demokraside denetimsiz bir alan yoktur. Alanların her biri muhakkak denetlenir."

İktidar sahiplerinin millete hesap vermediği hallerde demokrasinin işlemeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, oluşturacakları 'Ulusal Vergi Konseyi' ile birlikte toplanan vergilerin nerelere harcandığını rapor haline getireceklerinin altını çizdi.



"Hedefi yükseğe koyacağız"

Katma değeri yüksek olan ürün üretemeyen ülkemizin gelişemeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "21'inci yüzyılın Türkiyesi'nin temel hedefi teknoloji, sanayi ve bilimde çip üretebilen bir ülke olmaktır. Hedefi yükseğe koyacağız ve o hedefi muhakkak yakalayacağız." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)