Kılıçdaroğlu Uludere'de: "Bu olay aydınlatılmadan helalleşemeyiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşanan olayda hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret etti ve "34 evladımızı kaybettik. Ülkeye eğer adalet gelecekse, bu olayın aydınlatılması gerek. Bu olay aydınlatıldıktan sonra helalleşme olabilir" açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu ayrıca iptal edilen KPSS sınavıyla ilgili “Milli Eğitim Bakanlığı, saraydan tutun en aşağı kuruma kadar çürüyen bir devlet yapısı var. Ahlak, liyakat yok.” açıklamasını yaptı.

SİYASET 04.08.2022, 16:31 05.08.2022, 10:49
Kılıçdaroğlu Uludere'de: "Bu olay aydınlatılmadan helalleşemeyiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşme ziyaretlerine devam ediyor.

“Uludere olayı aydınlatılmalı”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile beraber, 28 Aralık 2011'de meydana gelen olayda yaşamını yitiren 34 kişinin aileleriyle görüşmek amacıyla Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı olan Gülyazı köyüne geldi.

Ellerinde yitirdikleri yakınlarının resimleri bulunan kadınlarla köy meydanında bir araya gelerek basına kapalı görüşen Kemal Kılıçdaroğlu, ardından gazetecilere açıklama yaptı ve 28 Aralık 2011 günü burada çok acı bir olayın yaşandığını söyledi.

"Olay aydınlatılmalı"

"34 evladımızı yitirdik. Bunların 18'i 18 yaşından küçüktü. Hâlâ acısı dinmiş değil. Ülkeye eğer adalet gelecekse bu olayın aydınlatılması ve bu acının dindirilmesi lazım. Bu olayı aydınlatacağıma söz vermek için geldim. Olay aydınlatılmalı, adalet olmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra helalleşme olabilir." şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu, ölenlerin geri gelmeyeceğini fakat annelerin acılarının bir şekilde dindirilmesi gerektiğini aktardı.

"Biz adaleti sağlayacağız"

Annelerin evlat acısıyla yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ailelerin adalet istediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Biz adaleti sağlayacağız. Bizim görevimiz adaleti sağlamak. Adaleti sağlarsanız toplumda o zaman barışı, huzuru, kucaklaşmayı sağlamış olursunuz. Aksi durumda annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor ve sönmeyecek." ifadelerini kullandı.

KPSS'nin iptal edilmesi: “Ahlak yok, liyakat yok”

Bir gazetecinin, 31 Temmuz'daki Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) oturumlarının iptal edilmesine yönelik bir gazetecinin soru sorması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlığının kapısına boşuna gitmedim. Oraya giderek buranın da bir şekilde adalet dağıtması gerektiğini aktardım. Sözlüde hakları yenilenler vardı. Mülakatlarda hakları yenilenleri de gördük. Çürüyen bir yapı mevcut ve bu çürüyen yapıyı düzeltmek durumundayız. KPSS'ye giren, hakkı yenen tüm evlatlarımızın da hukukunu ve hakkını savunmak zorundayız. Adaleti bu ülkeye getireceğiz. Buradan tüm millete söz veriyorum ki KPSS'de hakkı elinden alınan o pırıl pırıl ve gencecik evlatlarımızın, umutla sınavın kötü ya da iyi geçtiğini düşünen evlatlarımızın da hukukunu ve hakkını korumamız lazım. Adalet içinde Türkiye'de yaşamak zorundayız. Bu ülkeye adalet gelirse huzur gelir. Milli Eğitim Bakanlığı, saraydan en aşağıya kadar çürüyen bir devlet yapısı mevcut. Ahlak yok, liyakat yok. Bir anlamda her şey bitmiş durumda ama tamamını düzelteceğiz. Söz verdim, bir kere daha söz veriyorum, bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek."

Kılıçdaroğlu, ardından 2 Ağustos tarihinde Şırnak'ta, PKK'lı teröristlerin yola tuzak kurduğu el yapımı patlayıcının infilak etmesi neticesinde şehit olan güvenlik korucusu Kerem Mehmetoğlu'nun Gülyazı köyündeki ailesini ziyaret etti ve aileye başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu temaslarında bazı CHP milletvekilleri ile parti yöneticileri de hazır bulundu.

Yorumlar (0)