Kılıçdaroğlu: Türkiye'ye para akacak

Kemal Kılıçdaroğlu, "İlk üç senemizde minimum 100 milyar dolar direkt yatırım, sürdürülebilirlik fonlarından 150 milyar dolar yatırım, emeklilik fonlarından 75 milyar dolar yatırım alacağız. Türkiye'ye para akacak." dedi.

SİYASET 04.12.2022, 23:25
Kılıçdaroğlu: Türkiye'ye para akacak

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, İngiltere ve ABD ziyaretlerinde gerçekleştirdiği görüşmelerin derlendiği ve partisinin yeni vizyonunun aktarıldığı bir videoya yer verdi.

Kılıçdaroğlu, bahse konu paylaşımında, “500 milyar dolarlık fonlar ve 5 trilyon 461 milyar doları yöneten yatırım bankalarıyla toplantılar gerçekleştirdik. İlk üç senemizde minimum 100 milyar dolar direkt yatırım, sürdürülebilirlik fonlarından 150 milyar dolar yatırım, emeklilik fonlarından 75 milyar dolar yatırım alacağız. Türkiye'ye para akacak.” dedi.

"Bu bir geleceğe dönüş projesi"

Videoda ise şu ifadelere yer verildi:

"Altı gün, iki farklı kıta, 50'ye yakın buluşma ve toplantı. STK'lar, yatırımcılar, Türk araştırmacılar, ödüllü bilim insanları, akademisyenler. 5 trilyon doları aşkın büyüklüğe sahip yatırım bankaları. Değeri 500 milyar doları geçen fonlar. Yepyeni bir vizyon, yepyeni bir ekonomik model. Teknoloji yatırımında dünya birinciliğine oynayacak olan Türkiye. İlk olarak feraha, ardından refaha kavuşacak bir Türkiye. Krizleri tarihe gömecek bir Türkiye. 

Çok sayıda ziyaret, yüzlerce kişiyle birebir görüşmeler. Alan Turing Enstitüsü, Johns Hopkins Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, MIT. Tarihte en fazla referans verilen hocalardan Robert Langer, kanser çalışmalarıyla çığır açan Prof. Dr. Mehmet Toner, eski İngiltere Başbakanı David Cameron'ın danışmanlarından Daniel Korski, gençlerin model aldığı tıpçı Doç. Dr. Canan Dağdeviren.

Yeni bir kalkınma hamlesiyle birlikte 2030 senesinde kişi başı geliri 22 bin dolar seviyesine yükselecek olan bir Türkiye. Krizsiz, borçsuz, mutlu bir Türkiye. Bu bir vizyon yolculuğu. Ülkemiz için büyük hedefler koymaktan korkmayanların yolculuğu, Bu adım, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'ün hayalindeki Türkiye'nin adımı. Bu bir geleceğe dönüş projesi."

Yorumlar (0)