Kılıçdaroğlu: "Türkiye, en güçlü devlet" diyeceksiniz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıda, negatif dil kullanmamaları konusunda uyararak, "Türkiye, bölgenin en güçlü devletidir" dilini kullanmaları gerektiğini söyledi. 

SİYASET 05.06.2020, 12:30 05.06.2020, 12:34
Kılıçdaroğlu: "Türkiye, en güçlü devlet" diyeceksiniz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, il başkanları ile video konferans yöntemiyle toplantı düzenledi. 

Kılıçdaroğlu, diyanet işleri, inanç işleri, müftülük, diyanet işleri, cemevi ve kilise gibi tartışmaların hiçbirine girmeyeceklerini ve bu tartışmaların tamamen dışında kalacaklarını ifade etti.

"Tartışmalara taraf olmayacağız"

Herkesin inancına saygılı olduklarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bu tartışmaları yalnızca iktidarın tetiklediğini ve tartışmalara taraf olmaları halinde kendilerinin de "maşa" olduğu konuları ortaya çıkacağını, bu nedenle tartışmalara girmeyeceklerini kaydetti. 

"Kışlaya siyaset girmeyecek"

CHP lideri, genelkurmay ve asker konularına da girmeyeceklerini aktararak, "kışlaya, camiye ve yargıya siyaset girmeyecek" ilkesini benimsediklerini söyledi. 

"Doğrudan vatandaşı ilgilendiren sorunları tartışacağız"

Çiftçinin, esnafın ve KOBİ'nin problemlerini ele alacaklarını ve çevre sorunlarını tartışacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, doğrudan vatandaşları ilgilendiren sorunları tartışacaklarını vurguladı.

İl başkanlarını uyardı

Kılıçdaroğlu, çözüm bekleyen vatandaşların sorunlarına odaklanacaklarını ve çözüm üreteceklerini belirtti. 

Tüm il başkanlarını negatif dil kullanmamaları konusunda uyaran CHP lideri, "Türkiye, bölgenin en güçlü devleti ve bütün sorunları aşabilecek güce sahip" dilini kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)