Kılıçdaroğlu: Sığınmacılara değil onlara kapıyı açana kızacağız

Kılıçdaroğlu, "Bazen sığınmacılara kızıyoruz, neden kızıyoruz? Getirenlere kızmamız gerekiyor. Onlara kapıyı açanlara kızacağız." dedi.

SİYASET 25.08.2021, 22:06
Kılıçdaroğlu: Sığınmacılara değil onlara kapıyı açana kızacağız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. 

"Silahını almış Türkiye'ye gelmişler"

Kılıçdaroğlu, ülkemizin, bölgesinde güçlü bir ülke haline nasıl gelmesi gerektiği sorusunun sorulması üzerine "Tüm komşularımızla ilişkilerimizi büyütmek mecburiyetindeyiz. İster Irak ister Suriye ister Mısır ister Yunanistan olsun. Tüm ülkelerle dost olmak mecburiyetindeyiz. Resmi kayıtlara göre 3,6 milyon Suriyeli var. Resmi olmayan kayıtlara göre bu sayı 5 milyon. Ne olacak bunlara? Biz bunlar için 40 milyar dolar para harcadık, 2 sene evvel. Suriyeliler yetmedi, şimdi Afganistan'dan geliyorlar. Üstelik binlerce kilometre yol kat ederek ülkemize geliyorlar. Üstelik hepsi genç, neredeyse silahını almış ülkemize gelmiş gençler." ifadelerini kullandı.

"Onlara kapıyı açanlara kızacağız"

Kılıçdaroğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "Tek bir mülteci bile almayacağız." açıklamasını yaptığını söyleyerek, "En tepede kişi 'Parayı veren düdüğü çalar.' diyor. Ya arkadaş, biz üçüncü sınıf mıyız? Beyler rahat etsin diye tüm sıkıntıyı biz mi çekeceğiz? Bize mi onların rahatı için para ödüyorlar? Bakın değerli arkadaşlar, bu ırkçılık değildir. Irkçılık inancımızda da kesinlikle reddetmemiz gereken bir durum fakat benim ülkemde yanlış politikalarla hem biz hem de sığınmacılar mahvoluyor. Bazen sığınmacılara kızıyoruz, neden kızıyoruz? Getirenlere kızmamız gerekiyor. Onlara kapıyı açanlara kızacağız. Onlar buraya nasıl oluyor da ellerini kollarını sallayarak geliyor? Nasrettin Hoca'nın türbesi gibi kapı var ve her taraf etraf açık." şeklinde konuştu.







Yorumlar (0)