Kılıçdaroğlu: Sezgin Baran Korkmaz’ın arkasında ciddi bir güç var

Kılıçdaroğlu, Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya'da tutuklanması ile ilgili olarak, “Sezgin Baran Korkmaz’ın yurt dışına çıkışına kim izin verdi? Korkmaz gibi bir kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde resmen at oynatıyor, yargıyı istediği şekilde düzenleyebiliyorsa arkasında ciddi bir siyasi güç var demektir." dedi.

SİYASET 20.06.2021, 20:13
Kılıçdaroğlu: Sezgin Baran Korkmaz’ın arkasında ciddi bir güç var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te gerçekleştirilen 'CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nın son gününde basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme dair sorulara cevap veren Kılıçdaroğlu, Sezgin Baran Korkmaz’ın Avusturya’da tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"En tepedeki kişinin sesi çıkmıyor"

Türkiye Cumhuriyeti’nde iktidarın oluşturduğu hegemonya sebebi ile yargının görevini yapamadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Sezgin Baran Korkmaz’ın ülke dışına çıkmasına kim izin verdi? Korkmaz’ın mal varlıkları üzerindeki hacizler kim tarafından kaldırıldı? Acil kararlarıyla hacizleri ortadan kaldıran dönemin cumhuriyet başsavcı yardımcısı, Adalet Bakanlığı’na bakan yardımcısı olarak nasıl atandı? Korkmaz gibi bir kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde resmen at oynatıyor, yargıyı istediği şekilde düzenleyebiliyorsa arkasında ciddi bir siyasi güç var demektir. Bu hususta konuşması gereken kişi iktidarın başındaki olan kişi, en tepede olan kişidir. Bu kişinin çıtı bile çıkmıyor.

Kendi bakanı, ‘Bir siyasetçiye mafya tarafından her ay düzenli olarak 10 bin dolar para veriliyor.’ diyor. Bakanını yanına çağırıp, 'Kim bu siyasetçi?' diye soru bile soramıyor. Bu soruyu soramayan kişi, yolsuzluğa da ortak olan kişidir. Bir daha yineliyorum, belki tazminat davası açarsa, ‘iki defa tekrarladı’ diye de dilekçesinde yazsın. Yolsuzluğa ses çıkarmayan kişi, yolsuzluğu sorgulamayan kişi, yolsuzluğa ortaktır. Çıksınlar zıddını söylesinler. ‘Biz bu işe ortak değiliz, soruşturma açtık.’ desinler. Neden açamıyorlar?"

"Türkiye'yi pisliklerden arındıracağız"

Ülkemizde bu tür bir çürümüşlüğün hiç görülmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Böyle bir çürümeye hiç şahit olmadık. Yolsuzluk yapanların, hırsızların, kul hakkı yiyenlerin baş tacı olduğu bir Türkiye'yi ne zaman gördük? En tepedeki kişi konuşmuyor. Neymiş? ‘Yeraltı dünyasındaki çetelerle konuşup muhatap olamayız.’ Tamam. Peki kardeşim, Süleyman Soylu yeraltı çetelerinin mensubu mu? Senin bakanın söylüyor, bu siyasetçinin kim olduğu seslendirilmiyor. Ülkemizi bu rezaletten çıkaracağız, tüm bu pisliklerden arındıracağız. Birlikte, hep beraber, bu ülkenin namuslu yurttaşları ile birlikte çözeceğiz bu işi. Siyasette bu kadar kirlilik, rezalet hiç yaşanmadı." dedi. 





Yorumlar (0)