Kılıçdaroğlu: Şehitler tepesi boş kalacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şehitler tepesi boş kalmayacak" ifadesine tepki göstererek, "Millet İttifakı'nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek." dedi. 

SİYASET 29.02.2020, 14:26 29.02.2020, 14:35
Kılıçdaroğlu: Şehitler tepesi boş kalacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib'de rejim unsurları tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine yönelik düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklamada bulundu. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şehitler tepesi boş kalmayacak" ifadesine tepki göstererek, "Çok ama çok üzgünüm, milletimizin başı sağolsun. Olayı duyduğum andan itibaren neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Daha şehitlerimiz toprağa verilmedi, Erdoğan'ın bugün yaptığı konuşma beni çok yaraladı. 'Şehitler tepesi boş kalmayacak' diyor. Ben buradan bütün milletime söz veriyorum. Millet İttifakı'nın iktidarında şehitler tepesi boş kalacak. Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek." ifadelerini kullandı. 

"Hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek"

CHP lideri, "Askerlerimiz ne için savaşıyorlar, neden oradayız. Bunları konuştuğumuz için utanıyorum. Bir oturun, millete başsağlığı dileyin. Meclis'i bir toplayın, milletvekillerini bilgilendirin. Bütün milletimizin başı sağolsun. Kahraman askerlerimiz binbir zorluk içinde görev yapıyorlar. Annelerin korktuğu bir yer olmak istemiyoruz." şeklinde konuştu. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada, "Suriye'de verdiğimiz mücadeleyi başarı ile sonlardıramazsak buradaki teröristlerin adresi bizim ülkemiz olacaktır. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak. 34 şehidimiz vatan savunmasında bu milletin zirve yaptığı noktadır." demişti. 

Yorumlar (0)