Kılıçdaroğlu: Saray'da yaşayıp IBAN vermek nedir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yürütülen "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Kampanyası'na tepki göstererek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. 

SİYASET 16.06.2020, 15:16
Kılıçdaroğlu: Saray'da yaşayıp IBAN vermek nedir?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yürütülen "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Kampanyası'nı eleştirdi.

"Vatandaşlar aç"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) krizi sebebiyle vatandaşlara IBAN numarası verdiğini ve para istediğini belirterek, "Saray'da yaşayıp IBAN vermek nedir?" dedi. 

Vatandaşların aç olduğunu, evine ekmek götüremeyen milyonlarca kişinin bulunduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, her yerde bu "adaletsizliği" anlatacaklarını söyledi. 

"Aylık 583 lira geliri olanlar var"

Kılıçdaroğlu, yıllık geliri 7 bin TL'nin altında olan yani aylık 583 TL kazanan 11 milyon kişinin bulunduğuna dikkat çekti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) krizinde hükümetin maskeyi ücretsiz dağıtmayı başaramadığını ve maskeyi para ile sattıklarını belirten Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin maskeyi bedava dağıttığını ancak bu belediyelere engel olunmaya çalışıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, milyonlarca hatta milyarlarca lirayı hükümetin istediği gibi kullandığını ve hiç kimseye de hesap vermediğini kaydederek, vatandaşlardan alınan verginin hesabını vermeleri gerektiğini ifade etti. 

"CHP'li belediyeler tarih yazdı"

Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde tarih yazdığını kaydetti.

CHP'li belediyelerin 5 milyon 702 bin 723 aileye yardım götürdüğünü ve 285 bin 390 aileye nakdi yardımda bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, 254 bin 24 bin evin suyunun açıldığını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, 146 bin 669 vatandaşa evde bakım hizmeti sağlandığını kaydederek, bu süreçte 43 milyon 384 bin 714 litre dezenfektan dağıtımı gerçekleştirildiğini belirtti. 

Yorumlar (0)