Kılıçdaroğlu: Sağcısı, solcusu gazilerimize saygı duymak zorundadır!

Kemal Kılıçdaroğlu, "Hem sağcısı hem solcusu gazilerimize saygı duymak zorundadır. Şehitlerimize saygı duymak zorundadır." dedi.

SİYASET 19.09.2020, 18:22
Kılıçdaroğlu: Sağcısı, solcusu gazilerimize saygı duymak zorundadır!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziler Günü'nde gazilerle bir video konferans görüşmesinde bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, gazilerin şikayetlerini ve taleplerini dinledi, solcuların da gazilere sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

"Herkes gazilere saygı duymak zorundadır"

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "Sağcısı, solcusu gaziye saygılı olmak zorundadır. Şehitlerimize saygılı olmak zorundadır. Şehitlerin ve gazilerin toplumda ayrıcalıklı bir konumunun olması gerekir. Bunun savunulmazı lazım." dedi.

"Ortak ve tarafsız bir yaklaşım..."

Gazilerimizin ve şehitlerimizin siyasi görüşü her ne olursa olsun toplumumuzun ortak değerleri olduğunu unutmamalıyız, diyen Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında, "Şimdiye dek şehit yakınları veya gazilerimiz için siyaset kurumu gereken özeni göstermiş değildir.

Biz şehitlerimizin arasındaki, gazilerimizin arasında ayrımın kalkmasını, gazi ve şehitlerimize devletin ortak ve tarafsız bir şekilde yaklaşması gerektiğini her ortamda dile getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)