Kılıçdaroğlu: "Otoriter rejimi iktidardan indireceğiz!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki ilk seçimde partisinin iktidara geleceğini, böylece "ilk defa otoriter bir rejimin demokrasi ile iktidardan indirileceğini" ileri sürdü. 

SİYASET 10.10.2020, 10:19
Kılıçdaroğlu: "Otoriter rejimi iktidardan indireceğiz!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2023 yılında gerçekleştirilecek olan genel seçimlere değindi.

Kılıçdaroğlu, hem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hem de Millet İttifakı için erken seçim talep etti. 

"Türkiye doğru yönetilmiyor"

Türkiye'nin doğru yönetilmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, bu durumdan kurtulmak için derhal seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek, "Türkiye'yi seviyorsan 'Yeter artık' de." ifadesini kullandı.

"Erken seçime gidilmeli"

Türkiye'nin erken seçime götürülmesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ülkenin sorumluluk sahibi kişiler tarafından yönetilmesinin önemli olduğunu belirtti. 

Kılıçdaroğlu, erken seçime gidilmesi durumunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) iktidara geleceğine dikkat çekerek, partisinin seçimlere hazır olduğunu söyledi. 

"Kararsız vatandaşlar var"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) oyunun düşmediğini ancak bekledikleri şekilde artmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, kararsız vatandaşların bulunduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, söz konusu vatandaşların iktidarı sorgulamaya başladığını aktararak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) beklentisinin de bu olduğunu, yani vatandaşların sorgulaması ve düşünmesi gerektiğini kaydetti. 

"İktidarın açıklamaları sorgulanmalı"

Herkesin oturtup Türkiye'nin neden bu hale geldiğini düşünmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bol bol gazete okunmasının ve internete girilmesinin yanı sıra iktidarın açıklamalarının doğruluğunun sorgulanmasının önem arz ettiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) de sorgulanması gerektiğine dikkat çekerek, önümüzdeki ilk seçimde demokrasiye güç kazandıran bir partinin iktidara geleceğini ifade etti.

"Otoriter rejim indirilecek"

Türkiye tarihinde bir ilk yaşanacağını iddia eden Kılıçdaroğlu, "ilk defa otoriter bir rejimin demokrasi ile iktidardan indirileceğini" öne sürdü. 

Yorumlar (1)
Haluk Keskin 3 yıl önce
Bu adam kaç kez seçimle iktidara geldi. Sen de kaç kez seçim kaybettin. Yani halk seni istemedi Kılıçdaroğlu. Şimdi kalkıp, defalarca halkın isteyip başa getirdiği bir seçilmişe böyle kulplar takarsan senin adın demokrat falan olmaz. Ne kadar şuursuz bir siyasetçisin sen Kılıçdaroğlu