Kılıçdaroğlu ODTÜ rektörüne seslendi!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) KYK yurdu yapımına tepki gösterdi. ODTÜ rektörüne seslenen Kılıçdaroğlu, "Bir bilim kurumunda kaçak yapı olur mu? Sayın rektöre sesleniyorum. Öğrencilerinizi dinleyiniz. Benden ve senden daha iyi dünyayı sorgulayan çocuklarımız. Mansur Başkan'ın sesine kulak verin. Yurt yapacak ve size verecek." dedi.

SİYASET 09.07.2019, 14:11 09.07.2019, 14:40
Kılıçdaroğlu ODTÜ rektörüne seslendi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından önemli satır başları şöyle:

Srebrenitsa katliamı: "Etnik kimliğe düşmanlık beslemek insanlıkla bağdaşmaz"

"Bizim gibi düşünmeyen insanlara da saygı göstermemiz gerekiyor. İnsana dünyanın her yerinde sevgi ve saygıyla yaklaşmalıyız. Katliam yapmak, etnik kimliğe düşmanlık beslemek insanlıkla bağdaşmaz. Srebrenitsa 21. yüzyılın en büyük ayıplarından birisidir. Bu katliamda hayatını kaybedenler insanlığın yüreğinde yer alacaklar. Bizlere düşen de onların anısını canlı tutmak. Acılar bir daha yaşanmasın diye çaba harcıyoruz."

Çorlu tren faciası: "Aileler adalet istiyorlar"

"Çorlu teren faciasını yaşadık 8'i çocuk 25 vatandaşımızı kaybettik. Aileler adaletin tecelli edilmesini istiyorlar. Mahkeme günü biber gazları polis copları, aileler kavga istemiyor intikam aramıyor. Adaleti istiyorlar. Biber gazlarını sıkarak copları sıkarak insanlarıa dalet anlayışından vazgeçiremezsiniz. Ne yaparsanız yapın o anne adalet isteyecektir. Biz bu olayın takipçisi olacağız. Ölen insanlar için, hak arayan insanlar için... Haklarını arayan insanlara hakkını teslim edeceğiz.

Bu afet beklenen bir şeydi. Meteoroloji yağış için uyarmıştı. Önlem alan olmadı. Bütün belgeleri raporlaştırdık. Meclis'te araştıralım dedik. AK Parti'li ve MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, Çorlu Tren faciasının araştırılmasını istedik. Kavga, intikam istemedik. Bir daha benzer olaylar olmasın, önlem alalım dedik. AK Parti ve MHP'lilerin oylarıyla bu önerge reddedildi. Yazıklar olsun. Meclis'in görevi nedir? 25 kişi hayatını kaybetti. Hangi ihmallerin sonucu bu insanlar yaşamını yitirdi? Meclis bunu araştırmayacak da ne yapacak?

Sakarya'da, Çorlu'da, Ankara'da benzeri kazalar yaşandı. Hepsi aynı kurumun alanında. Araştıralım diyoruz, reddediyorlar. Ne yapacak bu Meclis? Onu araştırma, bunu araştırma. Neyi araştıralım? Gerçekten de yazıklar olsun."

ODTÜ'de KYK yurdu yapımı: "Mansur Başkan'ın sesine kulak verin"

"ODTÜ olayına gelmek istiyorum. Bir ülkeyi büyüten saygınlık kazandıran kurumların başında üniversiteler gelir. Bütün İslam dünyasındaki üniversite sayısı ABD'dekinden az. ODTÜ bizim göz bebeğimiz olan üniversitelerden biri. Çocuklar ne istiyorlar? Yurt yapılsın 500-600 kişilik ihtiyaç bu kadar. Buraya 1500 kişilik yurt yapacağız diyorlar kabul etmiyorlar. İlla yapacağız. Ağaçları keseceğiz. Gençler de buna itiraz ediyorlar. Sen neden bunu istiyorsun diye yine biber gazları, coplar. Bunlar bizim evlatlarımız.

Olay büyüyünce Mansur Yavaş arkadaşımız 'Yurda mı ihtiyacınız var, yurt yapacağım, ODTÜ'ye bağışlayacağım' diyor. Bir bilim kurumunda kaçak yapı olur mu? Sayın rektöre sesleniyorum. Öğrencilerinizi dinleyiniz. Benden ve senden daha iyi dünyayı sorgulayan çocuklarımız. Mansur Başkan'ın sesine kulak verin. Yurt yapacak ve size verecek."

SETA raporu: "SETA iktidardan beslenen bir kuruluştur"

"SETA denilen bir kuruluş var. Bir rapor yayınladı. Uluslararası medya kuruluşlarının Türkiye uzantıları diye. Bununla ilgili bir şeyler yapmamız lazım diyorlar. Bu rapor medya tarihinin yüz karası raporlarından biridir. Bu gazetecilerin fişlenmesi anlamına geliyor. Gazeteciyi fişlerseniz doğru haberi kimden alacağız. SETA dediğimiz bir kuruluş iktidardan beslenen bir kuruluştır. İktidar bunlara bol miktarda para verir. Ama onların istediği gibi rapor hazırlayacaktır. Gazeteci baskıya boyun eğmez, paranın gücün önünde diz çökmez. Yoksa gazeteci olamaz. Gazeteci sesini duyuramayan vatandaşın sesidir. SETA aracılığıyla gazetelerinden kovulan pek çok kişiyi suçlar hale geldiler. Bu rapora ihtiyaç var mıydı? Saraydan sipariş mi geldi? SETA'nın araştıracağı başka konu yok muydu?"

Vergi tepkisi: "Emzik alırken vergi ödüyorsunuz, su içerken vergi ödüyorsunuz"

"Türkiye üretimden koparıldı. Aklınıza patates ve soğan ithal edeceğimiz gelir miydi, benim aklıma gelmezdi. 32 milyon dolar patates ithal edildi. Bizim çiftçimize verseler her yerde patates üretilir. Bu patateslerin yüzde 86'sı Sisi'nin bulunduğu Mısır'dan ithal edildi. Sormak gerekiyor, Türkiye'de toprak, su, çiftçi mi yok? Hepsi var, namuslu siyasetçi eksik. Aldılar ekonomiyi tefecilere teslim ettiler.

160 milyar dolar bu zamana kadar faiz ödedik. AK Partili ve MHP'li kardeşlerimize sormak isterim, ne oldu da 160 milyar dolar faiz ödendi. Faiz ödenmesiydi ne olurdu? İnsanların cebinde parası olurdu. Biz faize karşıyız diyorlardı, sen onu benim külahıma anlat. Saray ve çevresi değil bu milletin 82 milyonu ödedi. Emzik alırken çocuğa vergi ödüyorsunuz, su içerken vergi ödüyorsunuz. 160 milyar dolar faiz böyle ödendi. Eliniz titremedi mi bunu öderken."

Merkez Bankası Başkanının görevden alınması:  "Elektriğe, doğalgaza zammı Merkez Bankası Başkanı mı yaptı?"

"İktidar bu ülkenin kefen parasına muhtaç duruma geldi. Artık bu ülkeyi yönetemezler! Merkez Bankası zaten bağımsız değildi. Erdoğan ‘Faizi indirin’ diyordu indiriyordu; başkanı suçlu ilan ettiler. Kendi beceriksizliklerini bir bürokratın üzerine yıktılar.

Merkez Bankası'nın ilk toplantısında faizi sıfırlayın, vallahi billahi alkışlayacağım. Sıfırlarsanız Erdoğan dünya ekonomi tarihine girsin diye özel bir kampanya yapacağım. Ne diyordu Erdoğan? ‘Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, görün bakın nasıl enflasyonla, faizle mücadele ediyor’. Enflasyon, dolar, faiz, işsizlik, devletin iç ve dış borçları arttı. Sorumlu Merkez Bankası Başkanı mı? Elektriğe, doğalgaza zammı Merkez Bankası Başkanı mı yaptı? Yağa, ete, soğana, patatese Merkez Bankası Başkanı mı zam yaptı? İğneden ipliğe zammı sen yaptın, sorumlu kim? Merkez Bankası Başkanı. Yemezler kardeşim kusura bakma.”

Yorumlar (0)