Kılıçdaroğlu'nun çağrısına İnce'den yanıt

Kemal Kılıçdaroğlu, "Elbette takdir, karar Muharrem İnce'nin kendisine aittir fakat amacımız Millet İttifakı olarak ilk turda kazanmak ve ülkemizi ikinci bir seçimle yormamak. Adaylığımın netleşmesinin ardından tabii ki partileri ziyarette bulunuyorum. Tabii ki Memleket Partisi'ni de ziyarette bulunacağım, onlarla da oturup konuşacağım." dedi. Muharrem İnce ise "Kemal Bey benimle görüşme yapmak isterse tabii ki görüşürüm, kendisi benim ağabeyim ve eski genel başkanımdır. Söyleyeceklerine kulak veririm." açıklamasında bulundu.

SİYASET 24.03.2023, 00:55
Kılıçdaroğlu'nun çağrısına İnce'den yanıt

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalında gündeme dair soruları cevapladı.



"Memleket Partisi'ni de ziyarette bulunacağım"

Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylık sürecinin anımsatılması üzerine, seçimlerin ilk turda neticeleneceğini düşündüğünü ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, tüm siyasi partilere saygı duyduğunu vurgulayarak, "Elbette takdir, karar İnce'nin kendisine aittir fakat amacımız Millet İttifakı olarak ilk turda kazanmak ve ülkemizi ikinci bir seçimle yormamak. Yitirecek vaktimiz yok, bir saati dahi yitirmek istemiyoruz. Yaraları hızla sarmak, deprem bölgesine ilişkin bazı özel yasaları hızla çıkarmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bazı CHP'lilerin Muharrem İnce'ye gösterdiği tepkinin hatırlatılıp, İnce ile görüşme yapıp yapmayacağının sorulması üzerine CHP lideri, "Hakaret yanlıştır, hele politikada olmaması gereken bir şeydir. Adaylığımın netleşmesinin ardından tabii ki partileri ziyarette bulunuyorum. Tabii ki Memleket Partisi'ni de ziyarette bulunacağım, onlarla da oturup konuşacağım." dedi.



"Yedi milyon insanı düşman olarak mı ilan edeceğiz?"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun eleştirilerinin anımsatıldığı Kılıçdaroğlu, "Artık kavgaları bir kenara bırakmak mecburiyetindeyiz. Geçmişin kavgalarının ülkemize getirdiği faturayı hepimiz çok iyi biliyoruz. Bir siyasal parti yedi milyon oy alıyorsa şimdi yedi milyon insanı düşman olarak mı ilan edeceğiz? Tabii ki hayır." şeklinde konuştu.



Muharrem İnce'den paylaşım

Öte yandan, kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan İnce, şu ifadelere yer verdi:

"Kemal Bey benimle görüşme yapmak isterse tabii ki görüşürüm, kendisi benim ağabeyim ve eski genel başkanımdır. Söyleyeceklerine kulak veririm. Ben bir partinin lideriyim ve cumhurbaşkanı adayıyım. Bu süreçte tüm adaylarla görüşeceğim. Görüşme yapacak olmam, adaylığımı pazarlık husus yapacağım manasına gelmez."

Yorumlar (0)