Kılıçdaroğlu'ndan yurt dışındaki seçmenlere vaatler

Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu, paylaştığı "Vatan borcu" başlıklı video ile yurt dışındaki seçmenlere yönelik vaatlerini sıraladı.

SİYASET 20.05.2023, 09:27 22.05.2023, 09:13 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan yurt dışındaki seçmenlere vaatler

28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu yapılacak. Millet İttifakı'nın adayı Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmalarına hız verdi. İkinci tur seçimleri öncesi Kılıçdaroğlu'nun, Oğuzhan Uğur'un sunduğu "Mevzular: Açık Mikrofon" programına katılacağı duyuruldu. Erdoğan da meydanlara indi.

Twitter'dan paylaştığı videolara bir yenisini ekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışında sandığa gidecek seçmenlere seslendi. Yurt dışı temsilciliklerinde bugün itibarıyla oy verilebileceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Vatan borcu" başlıklı video ile vaatlerini açıkladı.

"Önceki referandumdan sonra neler yaşadığımızı gördünüz"

Bu seçimin bir nevi "referandum" olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Önceki referandumdan sonra neler yaşadığımızı gördünüz. Bu seçim, ülkemiz için son çıkış. Sandığa gidin ve çevrenizdekileri de götürün. İçi boş bir çağrı değil benimkisi." diyerek vaatlerini sıraladı.

Yurt dışı seçmenlere vaatler

Kılıçdaroğlu, "Yurt dışı seçim çevresi oluşturarak sizin TBMM'de daha güçlü temsil edilmenizi sağlayacağım. Emekli maaşlarınıza iyileştirme gelecek, başka ülkelerde çalışırken bazı kısıtlamalara maruz kalıyorsunuz. Bu kısıtlamalar kaldırılacak. Yurt dışındaki otomobilinizin Türkiye'deki kalış süresi uzayacak. Fahiş uçak bileti fiyatlarını indireceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)