Kılıçdaroğlu'ndan Yunanistan çıkışı

Bir basın mensubunun, Yunanistan'ın adalara silah getirmesi ile ilgili sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde o adalardaki silahlara ne olacağını biz onlara göstereceğiz." cevabını verdi.

SİYASET 26.06.2022, 19:42
Kılıçdaroğlu'ndan Yunanistan çıkışı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara gemisini hedef alan saldırıda şehit düşen Çetin Topçuoğlu'nun ailesini, İstanbul Beykoz'daki evlerinde ziyaret ettikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şehitlerimiz var. Onların kanları üzerinden İsrail ile pazarlık yaptılar ve bir anlaşma zemini aradılar. Bunu asla kabul edemeyiz. Bu dava bitmedi. Biz bu davayı kapatmadık." dedi. 

"Ailenin bazı talepleri var"

Herkesin hukukunu ve hakkını korumak mecburiyetinde olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, oturup konuştuklarını, acılı ailenin bazı taleplerinin olduğunu, uluslararası sularda öldürülen insanların hakkının aranmadığını, bir akşam anlaşmayla sözde bir sulh zemini oluşturulmak istendiğini ve bunu asla kabul etmediklerini ifade etti.

"Selman gelmeden Kaşıkçı cinayeti dosyasını kapattılar"

Kılıçdaroğlu, ülkemize gelen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşme yapılmasını da eleştirdi.

Bu ziyareti Türkiye Cumhuriyeti'nin kaldırmasının imkansız olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin saygınlığının birkaç kuruş için yerle yeksan edildiğini ve Selman gelmeden Kaşıkçı cinayeti dosyasının kapatıldığını belirtti.

Hiç kimsenin "Türkiye'ye gider insan öldürürüm, hem de konsoloslukta öldürürüm. Sonra da her şeyin üstünü kapatırız. Böylelikle Türkiye'nin istediğim yerinde cinayet işleyebilirim." diye bir düşünceye de kapılmaması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde dosyaların tekrar açılacağını ve hesap sorulacağını söyledi.

Gelen bir soru üzerine, Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz ile görüşme yapma talebinde bulunduğunu fakat görüşemediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Kendisinin de katledilen nişanlısının da hukukunu ve hakkını arayacağız." dedi.

"Yunanistan'a göstereceğiz"

Bir basın mensubunun, Yunanistan'ın adalara silah getirmesi ile ilgili sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üst perdeden konuşmalar yaptığını fakat hiçbir şey yapmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İktidara geldiğimizde o adalardaki silahlara ne olacağını biz onlara göstereceğiz." cevabını verdi.

Yorumlar (0)