Kılıçdaroğlu'ndan TİSK'in asgari ücret teklifine sert tepki

Kemal Kılıçdaroğlu, TİSK'e sert tepki gösterdi. CHP lideri, "Bunları geçin de doğru düzgün bir teklifte bulunun." ifadelerini kullandı.

SİYASET 09.12.2021, 19:20 10.12.2021, 16:45
Kılıçdaroğlu'ndan TİSK'in asgari ücret teklifine sert tepki

İşveren, işçi ve hükümet temsilcilerinden meydana gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022 yılında geçerli olacak asgari ücret meblağını tespit etmek üzere 3'üncü kez bir araya geldi. Toplantı, TİSK'in (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) ev sahipliğinde, basın mensuplarına kapalı bir şekilde gerçekleşti.

TİSK, 3 bin 100 TL önerdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "TİSK, 'İşçiler yalnızca ağır işlerde görev yapmıyor, ülke ortalamasının alınması lazım.' dedi. Buradaki tüm parametreleri göz önünde bulundurarak belirli hesaplamalar yaptık. Eski formüle bakarak hesapladığımızda, 2 bin 979 ila 3 bin 567 TL arasında değişiklik gösteriyor. TİSK, söz konusu rakamı ortalama 3 bin 100 TL olarak buluyor." sözlerini sarf etmişti.

Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki

Sert tepkilere sebep olan TİSK'in 3 bin 100 TL'lik önerisine ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"TİSK asgari ücret zammı için TÜİK'i esas alacağını söylemiş. Evet, TÜİK'i esas alacağınızı çok iyi bildiğim için kapısına kadar gittim. Bunları geçin de doğru düzgün bir teklifte bulunun."

Yorumlar (0)