Kılıçdaroğlu'ndan 'Taliban' uyarısı

Kılıçdaroğlu, Taliban'ın Afganistan'daki ilerleyişine dair gerçekleştirdiği açıklamada, uyarılarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Göç riskini gören Batılı ülkeler, Erdoğan ile masaya oturmaya çalışacaktır." dedi. Kılıçdaroğlu, incelemelerde bulunduğu Bozkurt’ta Bakan Soylu’dan bilgi aldı.

SİYASET 15.08.2021, 19:15 16.08.2021, 17:57
Kılıçdaroğlu'ndan 'Taliban' uyarısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesinin akabinde dikkat çeken açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni göç dalgası ile birlikte Batılı ülkelerle anlaşacağını savunarak uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu, Türk askerinin de Afganistan'a gönderilmesine dair tartışmalara değindi.

"Mehmetçik yalnızca milletimizin çıkarları için hizmet eder"

Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Başkalarının ardına dahi bakmadan kaçtığı yere, askerimizi kurban etmeyeceğiz. O gayriresmi masalarda verilen kişisel sözlerin kıymetiharbiyesi yoktur. Buradan iktidara sesleniyorum, hemen polis ve askerimizi Afganistan'dan geri çekin. Mehmetçik yalnızca milletimizin çıkarları için hizmet eder.

"Göç riskini görünce Erdoğan'la masaya oturacaklar"

Ayrıca vatandaşlarımıza da sesleniyorum. Yeni bir döneme giriyoruz. Göç riskini gören Batılı ülkeler, Erdoğan ile masaya oturmaya çalışacaktır. Hatta Erdoğan’ın seçim kazanması için de bol bol dua edeceklerdir. Buna müsaade etmeyeceğiz. Pazarlık öncesi halktan onay alınması elzemdir. Gelsin sandığa, alsın onayını."

Bakan Soylu'dan bilgi aldı

Kılıçdaroğlu, incelemelerde bulunduğu Bozkurt’ta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bilgi aldı. Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti.





















Yorumlar (0)