Kılıçdaroğlu'ndan "seçim ve ikametgâh" açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Okulu 50. Gençlik Kampı'nda yaptığı konuşmada seçime ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Seçimlerin, üniversitelerin açık olduğu dönemde yapılabileceğini hatırlatan CHP lideri, "Öğrenim görülen okullar ile ikametgâh adresleri farklı olabilir. Herkes sandığa gidebilmeli. Bunu bir şekilde çözeceğiz." dedi.

SİYASET 13.11.2022, 12:16 14.11.2022, 08:08 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan "seçim ve ikametgâh" açıklaması

"CHP Parti Okulu 50. Gençlik Kampı Sosyal Demokrat Politikalar Eğitimi", partinin Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. CHP Parti Okulu 50. Gençlik Kampı'nda gençlere hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli mesajlar verdi.

Türkiye'nin geleceğinin gençler eemanet olduğunu kaydeden CHP lideri, "CHP'li olmak kolay değil. Hem Türkiye'nin hem de CHP'nin geçtiği aşamaların iyi bilinmesi gerekiyor. İyi siyaset yapabilmek için tarih öğrenmek şart. Geçmişteki hatalardan dersler çıkarmak suretiyle gelecek inşa edilir. Sıradan bir ülke değiliz, Milli Mücadele döneminde verdiğimiz savaşla bütün mazlum milletlere örnek olduk." dedi.

"Birçok parti yıkıldı, CHP ise 100 yıldır ayakta"

CHP'nin sadece Türk milletine değil, egemenlik mücadelesi veren diğer mazlum milletlere de örnek olan bir parti olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Dünya siyasi tarihindeki en köklü partilerden biri biziz. Daha önce kurulan yüzlerce parti, tarihin tozlu sayfalarına karıştı. 100 yıl geçmesine rağmen CHP halen daha ayakta. Peki bu nasıl olabildi? Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, bize bir görev verdi. Çağdaş uygarlığı yakalamak ve onu geçmek. Bu da ancak bilimle mümkündür." ifadelerini kullandı. 

"Yüksek yetenek inşası" kavramına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Her toplumda ortalama yüzde 2 oranında üstün zekalı insan bulunuyor. Bu kişilere gerekli eğitim imkânı sağlanmalı. İyi eğitimden geçirilen bu kişiler, ülkelerin gelişmesinde lokomotif görevi görmektedir. Bugün ABD, Çin ve Japonya gibi ülkeler arasında yüksek yetenek inşası çekişmesi var." dedi.

"6 milyon genç, ilk defa sandığa gidecek"

Konuşmasında 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Herkesin sandığa gitmesi önemli. Bu seçimde yaklaşık 6 milyon genç, ilk kez oy verecek. Türkiye'nin ne kadar genç bir nüfusa sahip olduğunu göstermesi bakımından muazzam bir durum bu. Bu oylar, Türkiye'nin kaderini etkileyecek. Otoriter yönetimler, gençlerin verdiği oylarla yerini demokratik yönetimlere bırakacak. Türk gençlerinin yol açtığı bu değişim, dünya siyaset tarihindeki yerini alacaktır." diye konuştu.

"Seçimler, üniversitelerin açık olduğu dönemde yapılabilir"

Seçimlerin yapılacağı zamana ilişkin de açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Seçimler, üniversitelerin halen daha açık olduğu bir dönemde yapılabilir. Bazı öğrencilerin öğrenim gördüğü okulların bulunduğu iller ile ikâmet adresleri farklı olabilir. Bu gençlerin de kendi şehirlerine giderek oy kullanabilmesi önemli. Şehir farklılıklarına rağmen gençler sandığa gidebilmeli, bunu sağlamak size düşüyor. CHP olarak bu konuda elimizi taşın altına koyacağız. Ya şehirlerine yollayacağız ya da ikametgâh adreslerini, okulların bulunduğu yerlere aldıracağız." ifadelerini kullandı.

"İnanç ve kimlik siyaseti gütmeyeceğiz"

Kendi iktidarları döneminde yaşam tarzı ve kimlik siyaseti yapmayacaklarını kaydeden CHP lideri, "İnanç ve kimlik siyaseti gütmeyeceğiz. Bütün çocukların karınlarının doyduğu bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Siyasi hedefimiz, sosyal devleti geliştirmek olacak. Düşünce özgürlüğünü sağlayacağız. Haksız yere cezaevlerinde bulunan kişilerin adil şekilde yargılanmasını sağlayacağız. Yargı bağımsızlığı liyakat, en çok önem göstereceğimiz hususlar arasında olacak." dedi.

Yorumlar (0)