Kılıçdaroğlu'ndan seçim tarihi açıklaması

Altılı masanın çalışmalarını TBMM'de çoğunluk elde etme amacı üzerine kurduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, seçim tarihinin 14 Mayıs 2023 olarak göründüğünü öne sürdü.

SİYASET 15.01.2023, 01:00 16.01.2023, 09:22
Kılıçdaroğlu'ndan seçim tarihi açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalındaki programda soruları cevapladı, gündeme dair açıklamalarda bulundu.



"Altılı masa dağılmaz"

"Siz cumhurbaşkanı adayı mısınız?" sorusu üzerine CHP lideri, "Son toplantımızda cumhurbaşkanı adaylığı konuşulmadı. Bu hususta zaten acele etmiyoruz çünkü ilk önce üzerinde görüş birliğinin varıldığı bir yol haritası, hükümet programı olması gerekir. Yol haritası üzerinde yaklaşık olarak üç-dört aydır her parti ayrı ayrı çalışıyor. Kendi içimizde de genel başkan yardımcıları düzeyinde bu çalışmalara son şekli verildi. Bir yol haritası çıkarsa zaten sıra cumhurbaşkanı adayının belirlenmesine gelecek." cevabını verdi.

Altılı masanın dağılma durumunun olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Altı parti liderini müşterek noktada buluşturmak adına bu liderlerin ilk önce oturup konuşmaları, görüş birliğine varmaları gerekiyor. Hepimizin ilkeleri, programı farklı fakat müşterek noktalarımız var." şeklinde konuştu.



"14 Mayıs tarihi öne çıkıyor"

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Altı kaptan birden bir gemiyi götüremez, tek bir kaptan götürür." sözlerinin sorulması üzerine, "Bir kaptan olacak zaten. Kaptanın yardımcıları da olacak. Bu işler böyle yürür. Uçağa bindiğinizde dahi bir kaptan yoktur, yanında bir kaptan daha vardır. Gemide de aynıdır. Dolayısıyla hiçbir devlet, iktidar tek bir kişiye emanet edilemez." yorumunda bulundu.

Çalışmalarını TBMM'de çoğunluk elde etme amacı üzerine kurduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, seçim tarihinin 14 Mayıs 2023 olarak göründüğünü öne sürdü.



"Her şartta biz kazanacağız"

MHP ve AK Parti ile görüştükleri gibi HDP ile de görüşme yaptıklarını dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bana göre her şartta Millet İttifakı'nın adayı kazanacak." şeklinde konuştu.

Ülkemizin OHAL (olağanüstü hal) sürecinde seçime girme iddialarının sorulması üzerine CHP lideri, "Her ne hal olursa olsun biz, Türkiye'ye demokrasiyi getirmekte kararlıyız. Fakat sabır istiyoruz. Tabii ki toplum tahrik edilecek, gerginlik ortamı oluşturulmak istenecek. Hepimiz çok büyük bir sabırla sandığın gelmesini bekleyeceğiz, gidip oyumuzu vereceğiz." yanıtını verdi.


 

Yorumlar (0)