Kılıçdaroğlu'ndan seçim sorusu: Benimle birlikte misiniz?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gençlerin tarihi bir rol üstleneceğini belirten Kılıçdaroğlu, gençlere "Benimle birlikte misiniz?" sorusunu yöneltti. Sosyal medya düzenlemesi ve faiz indirimi hakkında da konuşan CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "süfli hevesler" açıklamasını yerden yere vurdu.

SİYASET 04.10.2022, 15:05 04.10.2022, 15:27 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan seçim sorusu: Benimle birlikte misiniz?

Partisinin grup toplantısı için kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemde yer alan önemli konulara dair görüşlerini açıkladı. 2023 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için kritik öneme sahip olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Seçimlerde oy kullanacak yaklaşık 7,5 milyon genç, tarihsel bir sorumluluk üstlenecek. Bu sorumluluğu hep beraber üstleneceğiz. Türkiye'nin daha huzurlu ve özgür bir ülke olması için bu dikta yönetimine son vermek zorundayız. Şimdi soruyorum, benimle birlikte misiniz?" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya düzenlemesi 

Hükümetin, sosyal medya düzenlemesi ile insanların sesini kısmak istediğini belirten CHP lideri, "Bunun hazırlıklarını yürütüyorlar. Dezenformasyon yasasının amacı bu. Parlamento açılır açılmaz hemen ilk iş olarak bu teklifi gündeme taşıyorlar. Türkiye'de gazeteciliğin hakkını veren bir medya var. Öte yandan da kalemini satan havuz medyası var. Her çeşit yalanı rahatlıkla söylüyorlar. AK Parti milletvekilleri tartışma programına çıkamıyor. Olur da aralarından biri uygun olmayan bir şey söyler diye korkuyorlar." dedi.

"Beşli çetenin ensesindeyiz"

Basın İlan Kurumu'nun, hükümetin elinde adeta bir infaz kurumu haline geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "AK Parti hükümetinin elinde güçlü bir basın silahı var. Bir sürü öneri getirdik, dinlemiyorlar. Gazetelerin tirajları, bağımsız kuruluşlar tarafından tespit edilmeli. Bütçe konuşmasında bunu öneri olarak getirdim. İlanların buna göre verilmesi gerektiğini belirttim. Beşli çete, havuz medyasından güç alıyor. Beşli çetenin ensesindeyiz. Ana akım medyayı ellerine aldıkları yetmiyormuş gibi şimdi de yanlışlara karşı çıkan özgür medyayı susturmak istiyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Vatandaşın değil, bankaların faizi indirildi"

AK Parti hükümetinin başı sıkışınca "dış güçler yaptı" iddiasını ortaya attığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Madem her şey dış güçlerin işi, siz ne yapıyordunuz o sırada? Devleti yönetmeyi beceremiyorlar. Ekonominin hali ortada. Bir şeyi beceremeyince suçu dış güçlere atmayın. Madem beceremiyorsunuz, ayrılın. Faize karşı olduklarını söylüyorlar, külliyen yalan. Faiz indirimi yaptıkları da yalan. İndirim yaptıkları şey sadece Merkez Bankası tarafından bankalara açılan faiz. Bu faiz indirimi kararı, vatandaşları ve piyasayı ilgilendirmiyor. Merkez Bankası ile diğer bankalar arasında olan bir şey sadece." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın "süfli hevesler" açıklamasına tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Daha iyi araba ve telefon sahibi olmak için süfli heveslerle diğer ülkelere gidenlere acıyorum." şeklindeki sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başındaki kişi, böyle zehirli bir dili kullanamaz. Sanki sen imkân sağladın da onlar yine de gitti. Gençlerin umudu tamamen kırıldı, birçoğu babasından gelecek paraya bakıyor. Havuz medyasının beslemesi olmak istemeyen gençler, daha iyi bir hayata erişmek için var gücüyle çalışıyor. Bu gençler, bazı kişiler gibi beş yerden aynı anda maaş almak değil, sadece daha iyi bir hayat kurmak istedi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)