Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına: "Suni gündem yaratacaklar, malzeme vermeyin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, "Türkiye’nin gündeminin dışına çıkmamalıyız. İktidar cephesi bu süreçte suni gündem yaratacak. Darbe diyecekler, İnönü diyecekler. İktidar kendi beceriksizliğini örtmek için bu gibi tartışmalar yaratmaya devam edecek. Malzeme vermeyin." ifadelerini kullandı. 

SİYASET 06.05.2020, 10:46
Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına: "Suni gündem yaratacaklar, malzeme vermeyin"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu toplantıda, AK Parti'nin, Türkiye'nin yaşadığı problemleri saklamak ve gündem değiştirmek için tartışma konusu yarattığı iddia edildi.  Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin suni gündem yaratmak için uğraşacağına dikkat çekerek, buna karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. 

"İktidar cephesi bu süreçte suni gündem yaratacak"

Kılıçdaroğlu'nun, kurmaylarına Türkiye gündeminin dışına çıkmamaları ve gereksiz polemiğe girmemeleri konusunda uyarıda bulunduğu kaydedilerek, "Eleştirilerinizi somut örneklere dayandırın. Ekonomi anlatıyorsanız rakamları kullanın. İnsanların umuda ihtiyacı var, olumsuz cümleler kurmayın. İktidar cephesi bu süreçte suni gündem yaratacak. Darbe diyecekler... İnönü diyecekler... İktidar kendi beceriksizliğini örtmek için bu gibi tartışmalar yaratmaya devam edecek. Malzeme vermeyin. Hassas bir süreç yaşıyoruz, bunlara dikkat edelim. Gerçekten de vatandaşlarımızın umuda ihtiyacı var. Biz bir şekliyle onlara umut olmalıyız." ifadelerini kullandığı öğrenildi. 

"Darbe iması yok"

Bu süreçte AK Parti dışında herhangi bir parti ile tartışmaya girilmemesi gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun tartışma yaratan açıklamalarının darbe iması taşımadığını, söz konusu açıklamanın herhangi bir kötü yanı olmadığını söyledi.

Kaftancıoğlu, "Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde… İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır." demişti. 

Yorumlar (0)