Kılıçdaroğlu'ndan 'Kandil' açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu, "Kandil'den bizi desteklemeye yönelik gelen bir açıklama kimlerin işine yarar? Akıl var, mantık var. Terör örgütü kalkıp 'Ben Millet İttifakı'nı destekliyorum.' diyorsa aslında diğer tarafı destekliyordur." dedi.

SİYASET 09.05.2023, 01:32
Kılıçdaroğlu'ndan 'Kandil' açıklaması

CHP lideri ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında gündeme dair sualleri cevapladı.



Erzurum'da yaşanan olaylar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum ziyareti esnasındaki hadiselere dair soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Elinde Türk bayrağı olan küçük bir çocuğa kim, hangi gerekçeyle taş atabilir? Hangi vicdan sahibi bu duruma 'Evet.' der? O meydanda yalnızca Türk bayrakları var. O meydanda ellerinde Türk bayrağı taşıyan, dalgalandıranlara teröristçe saldırıyorsunuz. Aklın alacağı bir şey mi bu?" şeklinde konuştu.



"Terör örgütü karşı tarafı destekliyor"

"Kandil'den, terör örgütü PKK'nın elebaşlarından açık ve net destek mesajları geliyor. Videolar yayımlanıyor. Kandil'den gelen bu açıklamalar sizleri rahatsız ediyor mu?" sualine karşılık Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kandil'den bizi desteklemeye yönelik gelen bir açıklama kimlerin işine yarar? Bir kez daha sorayım, Kandil'den, 'Biz Millet İttifakı'na destek veriyoruz.' diye bir açıklama kimlerin işine yarar? Bizim mi işimize yarar, Cumhur İttifakı'nın mı işine yarar? Bize mi destek veriyorlar, onlara mı destek veriyorlar? Akıl var, mantık var. Terör örgütü kalkıp 'Ben Millet İttifakı'nı destekliyorum.' diyorsa aslında diğer tarafı destekliyordur."

Terörün insanlık suçu olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, kimden ve nereden gelirse gelsin terörle mücadelenin bir devletin en meşru görevi olduğuna dikkat çekti.



"Bazı unsurlar sokağa çıkabilir"

Kazanması durumda sevinç gösterileri hususunda uyarısı anımsatılan Kılıçdaroğlu, "Bazı unsurların sokağa çıkıp taşkınlık yapacaklarına yönelik duyumlar geliyor. Yalnızca bana değil, diğer genel başkanlara da bu yönde duyumlar geliyor. Herkesin sakin olmasını rica ediyorum." dedi.

Yorumlar (0)