Kılıçdaroğlu'ndan İncirlik açıklaması: Restleşme ile çözülemez!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız." açıklamasına ilişkin, "İki ülke arasındaki problemler, restleşme ile çözülemez." dedi.

SİYASET 17.12.2019, 13:05 17.12.2019, 13:53
Kılıçdaroğlu'ndan İncirlik açıklaması: Restleşme ile çözülemez!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız." açıklamasını değerlendirdi. 

ABD'nin uyguladığı tehdit ve yaptırım politikasının doğru olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, iki ülke arasındaki problemlerin restleşme ile çözülemeyeceğini ifade etti.

CHP lideri, "Türkiye’nin her sıkıştığında bu tehditleri kullanması, elindeki kartları bu kadar açık etmesi, muhataplarını bu tehditleri bertaraf edecek adımlar atmaya zorlayacaktır." dedi. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Senato'sunun 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan karar tasarısını kabul etmesine tepki göstermişti. 

Erdoğan, "İncirlik üssünü kapatma gibi bir karar söz konusu olursa bu bize aittir. Yeri geldiği zaman otururuz bütün heyetlerimizle beraber, kapatılması gerekiyorsa İncirlik'i de kapatırız, Kürecik'i de kapatırız. Yaptırımlar gibi tedbirlerin hayata geçirilmesi durumunda biz de mütekabiliyet çerçevesinde gereken cevabı veririz." demişti.

Yorumlar (0)