Kılıçdaroğlu'ndan "İnce" açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin parti kurma hazırlıklarına ilişkin, "Hayırlı olsun. Parti kurmak serbest. İsteyen kurabilir." değerlendirmesinde bulundu.

SİYASET 20.01.2021, 13:47 21.01.2021, 09:11
Kılıçdaroğlu'ndan "İnce" açıklaması!

İzmit Belediyesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yeni bir politika anlayışını egemen kılmayı amaçladıklarını belirterek, bu yeni siyaset anlayışını "ahlaklı siyaset anlayışı" olarak özetledi.

CHP'nin yeni siyaset anlayışına göre, belediye başkanlarının harcadığı paranın hesabını son kuruşuna kadar halka vereceğini, gizli kapalı iş yapmanın engelleneceğini, kul hakkının korunacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, yeni siyaset anlayışının namuslu bir siyaset anlayışı olduğunu, toplumu bilgilendiren, aydınlatan, toplumun sıkıntılarını çözen, yoksul aileleri önceleyen bir siyaset anlayışı olduğunu ifade etti.

Bu anlayışta "Sizden, bizden" olmadığını, "Hepiniz bizdensiniz" anlayışı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı'nın da bu anlayışla hareket ettiğini, hiçbir ayrım yapmadığını savundu.

“CHP genel başkanına mektup yazılmaz”

CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ile CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin kendisine mektup yazarak, parti yönetimine yönelik eleştiride bulunmasını da yorumlayan Kılıçdaroğlu, CHP genel başkanına mektup yazılamayacağını, derdi olanın gelip randevu alarak derdini anlatabileceğini, kim istiyorsa telefon açabileceğini, randevuyu isteyebileceğini, böylelikle oturulup konuşulabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, sıkıntı varsa dinleyip çözeceklerini ancak mektup olayını doğru bulmadıklarını ve kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

"Dileyen parti kurabilir"

Muharrem İnce'nin CHP'yi bırakarak, 1 Mart 2021 itibariyle yeni bir parti kuracağına dair söylemlerin sorulduğu Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin parti kurması durumunda hayırlı olsun diyeceklerini, parti kurmanın serbest olduğunu, dileyenin de parti kurabileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)