Kılıçdaroğlu'ndan HDP ziyaret açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığının duyurulmasının ardından BTP ve MYP’yi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, MYP ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, HDP'ye yapacağı ziyaretin ertelenmesine ilişkin soruya yanıt verdi.

SİYASET 17.03.2023, 10:21 18.03.2023, 08:58
Kılıçdaroğlu'ndan HDP ziyaret açıklaması

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından destek talepleri için ilk görüşmelerine başladı. CHP lideri, bugün ilk olarak saat 11.00'de MYP(Milli Yol Partisi) lideri Remzi Çayır ile görüşmesini gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, Bağımsız Türkiye Partisi(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş ile de saat 15.00'te görüştü.

MYP ile Görüşme

Kemal Kılıçdaroğlu, MYP ile yaklaşık 1 saatlik bir görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Dertleştik, Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun yol arkadaşlarıyla bir masanın etrafında bir araya gelmek son derece değerli. Bundan sonra uygun ortamlar olduğunda tekrar bir araya geleceğiz. Sayın Genel Başkan ve arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum." 

 MYP lideri Remzi Çayır'da yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

"Sayın Genel Başkan'ın yaptığı ziyareti önemsiyoruz, bu yolculukta başarılar diliyoruz. Biz, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları olmak üzere tüm suikastların aydınlatılmasını istedik. Faili meşhul cinayetler açığa kavuşturulmalıdır, Sinan Ateş dahil olmak üzere."

"Onu Ev Sahibine Soracaksınız"

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin HDP'ye yapılacak olan ziyaretin neden ertelendiği sorusu üzerine, "Onu bana sormayacaksınız. Onu ev sahibine soracaksınız." dedi.

Gazetecilerin, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat'ın milletvekili aday adaylığı için istifa ettiklerinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Allah rızası için bir kişi sorumluluk alıp 'Ya vicdanen benim istifa etmem lazım. Ben bunu beceremedim, bunu yapamadım, bunda benim de sorumluluğum var.' demedi. Ne diye istifa ediyorlar? Yeniden siyasete girmek için. Olur, girsinler."

BTP ile Görüşme

CHP lideri Kılıçdaroğlu saat 15.00'te Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda destek istemek için ziyaret etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan BTP lideri Hüseyin Baş, "Benim için de verimli bir sohbet oldu. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde kendilerine başarılar diliyoruz. Biz de Türkiye adına çalışmalarımızı yapıp kamuoyuna duyuracağız" dedi.

Sol Parti ve TİP’e ziyarette bulunmuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığının duyurulmasının öncesinde Türkiye İşçi Partisi ve Sol Parti’ye ziyarette bulunmuştu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ile temasta bulunmuştu.

Yorumlar (0)