Kılıçdaroğlu'ndan "gizli ittifak" yorumu: Zarar vermek istiyorlar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile HDP arasındaki "gizli ittifak" tartışmasına ilişkin, "Bir görüşme olmadı; bir konuşma da olmadı. O zaman bu da yapay bir tartışma olarak kalır ki aslında Millet İttifakı'na zarar vermek istiyorlar." dedi. 

SİYASET 14.05.2020, 11:40
Kılıçdaroğlu'ndan "gizli ittifak" yorumu: Zarar vermek istiyorlar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile HDP arasındaki "gizli ittifak" tartışmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'den Bülent Aydemir'e yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu tartışmayı aslında onların Eş Genel Başkanı Mithat Sancar sonlandırdı.

'Bizim seçimler sırasında İyi Parti ile hiçbir iş birliğimiz, görüşmemiz olmadı' dedi. Doğru. O zaman bu tartışmanın hiçbir anlamı kalmadı.

Bir görüşme olmadı; bir konuşma da olmadı. O zaman bu da yapay bir tartışma olarak kalır ki aslında Millet İttifakı'na zarar vermek istiyorlar."

Tartışma nasıl başladı?

"Gizli ittifak" tartışması, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in "Bize aracı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım?' diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti'yi kastediyorum, 'Bizim nazarımızda şuradadır' diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa o gün bizim bu ilkesel şeyi dayatmış olmamamızdandır." şeklindeki açıklamaları ile başladı. 

Akşener: İsnat eden bunu ispat etmekle görevlidir

Söz konusu iddiaları reddeden İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Ne benim ne arkadaşlarımın HDP'ye, 'Biz nerede? Ne yapalım?' diye bir soru sormuşluğumuz kesinlikle yoktur. Şimdi isnat eden bunu ispat etmekle görevlidir." ifadelerini kullandı.

Önder: Bizimle görüşmek değil, görüşmemek ayıptır

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, son yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Vaktinde, görüşmekten bitap düşenler bile bunun üzerinde tepinip duruyorlar. Görüşenler, bir kez bile 'Görüştük kardeşim, ne var bunda?' demedikçe de bu kör dövüşü, bir hükmetme yöntemi olarak sürüp gidecek. Spekülasyon işimiz değildir, bilmeyiz. Şimdi herkes, görüşmenin 'suç' olduğunda milli birlik ve beraberlik sağlamış, bizden de failini istiyorlar.

Hatırları hoş olsun diye isim verecek değilim, böyle bir yaklaşım bunun 'suç' olduğunu benim de kabul etmem anlamına gelecektir. Gelip giden aracılar, isterlerse kendilerini ve konuşulanları açıklayabilirler. Bu görüşmelerin seçim ya da aday gündemli/zamanlı olmadığını söylemem bir borçtur ama. Bu akıllarla değil siyaset yapmak, 5 yaşındaki çocuğa bir bardak süt bile içiremezsiniz. Dolayısıyla, bizimle görüşmek değil, görüşmemek ayıptır, günahtır, eksiktir."

Yorumlar (0)