Kılıçdaroğlu'ndan gençlere: Torpilin gözü kör olsun

Mühendislik fakültesini bitirdikten sonra iş bulamayan gençler ile buluşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “81 kentte üniversite açarak Batı'nın çağdaş uygarlığı yakalanabilir mi? Problem aslında çok derin fakat mağdurları siz gençlersiniz. KPSS var, o sınavda geçen, direkt olarak atansın. Ayrıyeten bir sözlü mülakata ihtiyaç yok. Bu durum bir genelge ile hemen değiştirilebilir. Neden yapılmıyor? Tabii ki torpil yüzünden. Torpilin gözü kör olsun.” şeklinde konuştu.

SİYASET 30.12.2020, 22:45
Kılıçdaroğlu'ndan gençlere: Torpilin gözü kör olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mühendislik fakültesini bitirdikten sonra iş bulamayan gençler ile buluştu. Gençlerin problemlerine ve isteklerine kulak veren Kılıçdaroğlu, çözüm tavsiyelerini de anlattı.

“Torpilin gözü kör olsun”

Gençlere kulak veren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bir devlet gerçek manada dünyada söz sahibi olmayı hedefliyorsa, katma değerli ürünler üretmelidir. Kullanmakta olduğumuz akıllı telefonlar bunun en iyi emsalidir. Eğer bu tarz ürünler üretmeyi hedefliyorsanız, birden fazla dalda çalışan ya da mezun olan mühendislerden faydalanmak durumundasınız. 

Her şeyde tutarlı ve sağlıklı bir programlama yapan devlet, istihdam problemiyle karşı karşıya kalmaz. 'Sanayi ne durumda, kaç tane çalışana gereksinimimiz var?' planlanmasının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ülkenin geleceği planlayan bir Planlama Teşkilatı vardı. O kurumda liyakat vardı, kimse torpille kapıdan içeri giremezdi. Söz konusu kurum, tamamen ortadan kaldırıldı. 81 kentte üniversite açarak Batı'nın çağdaş uygarlığı yakalanabilir mi? Problem aslında çok derin fakat mağdurları siz gençlersiniz. 

Şunu belirteyim, bir devleti yöneten siyasi oluşumun başarısı, tamamen ekonomiye bağlıdır. Bu başarının ölçüsü nedir? Yürütmekte olduğunuz ekonomik politika, yeni iş imkanları yaratıyorsa, başarılı sayılır. 

KPSS var; o sınavda geçen, direkt olarak atansın. Ayrıyeten bir sözlü mülakata ihtiyaç yok. Liyakat etkin kılınmak zorunda. Sözlüyü kaldırmak zorundayız. Bu durum bir genelge ile hemen değiştirilebilir. Neden yapılmıyor? Tabii ki torpil yüzünden. Torpilin gözü kör olsun."

Yorumlar (0)