Kılıçdaroğlu'ndan faiz vaadi: Sıfırlayacağız!

Osmaniye'de gündeme ilişkin konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bölgede sözü dinlenen bir ülke olması gerektiğini kaydetti. Bunun için kimlik siyaseti yerine hizmeti önceleyen bir anlayışın iktidara gelmesi gerektiğine değinen CHP lideri, iktidara gelince çiftçilere verilen kredilerin faizlerini sıfırlayacaklarını söyledi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından bazı detaylar...

SİYASET 19.10.2022, 16:58 20.10.2022, 17:44 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan faiz vaadi: Sıfırlayacağız!

Osmaniye'de STK, Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması'nda kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin çözülmeyi bekleyen çok sayıda sorusunun olduğunu aktaran CHP lideri, "Gençler iş bulamıyor, sizin hayat kaliteniz de düştü. Hizmeti önceleyen bir siyaset anlayışına ihtiyaç duyuyoruz. Kimlik üzerinden siyaset yapmanın modası geçti. Her seferinde kimliğe vurgu yapanlar, ülkenin gerçek problemlerini umursamıyor demektir." diye konuştu.

"Bu sığınmacı sorunu nasıl çözülecek?"

Siyasetin başlıca görevinin, milletin huzurlu şekilde hayatını sürdürmesi için gerekli şartları oluşturmak olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet kuruldu, 100 yıl geride kaldı. İlk 100 yılda bazı zorluklar yaşadık. İkinci 100 yılda ortaya daha güçlü bir irade koymalıyız. Bölgede sözü dinlenen, lider ülke olmamız gerekiyor. Bunun yolu da üretmekten ve çalışmaktan geçiyor. Kişi başına düşen milli geliri artırmalıyız. Bizim zaten bu kadar işsizimiz varken bir de üstüne milyonlarca Suriyeli sığınmacı geldi. Tamam, onlara da iş verelim ama bu işin sonu nereye varacak? Ne zaman gidecekler? Bu sorulara yanıt veremeyen siyasetçilere oy vermemeniz gerekir." ifadelerini kullandı. 

Çiftçi ve esnafa sıfır faizli kredi müjdesi!

Türkiye'nin yıllık tarım ihracatında Hollanda'nın gerisinde kaldığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Yüz ölçümü Konya kadar bile değil. Nasıl Hollanda'nın yıllık tarım ihracatı, bizimkinden 10 kat daha fazla olabiliyor? Koskoca Türkiye neden buğday, hayvan ve et ithal ediyor. Doğal gaz ve petrolümüz yok, anladık. Peki ya diğerleri? Çiftçi küserse işte her şey böyle dışarıdan gelir. İktidara gelince çiftçilere sıfır faizli kredi sunacağız. Çiftçilere nefes aldıracağız. Öte yandan esnafa verilen kredilerin faizlerini de ortadan kaldıracağız." dedi.

Yorumlar (0)