Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Türkiye seni ve beslemelerini doyuramıyor

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendilerine yönelik sarf ettiği "Aç olarak dolaşanları buyurun siz de doyurun." ifadesini eleştirdi. "Bizim açları doyurmamız için senin o koltuktan kalkman lazım." diyen CHP lideri, "Ülkemizin temel problemi seni ve beslemelerini doyurmak. Doyuramıyoruz ya." dedi.

SİYASET 15.06.2021, 18:18 16.06.2021, 15:57
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Türkiye seni ve beslemelerini doyuramıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısında konuştu.

"Kul hakkı yiyen, bize oy vermesin"

Kılıçdaroğlu, "Milyonlarca kişi işsizken, iktidar beslemeleri 4-5 yerden maaş alıyorlarsa AK Parti'ye oy veren kardeşlerime burudan sesleniyorum; sizin vicdanınız buna el veriyor mu?" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Çok açık ve net söylüyorum ki kul hakkı yiyen hiç kimse bize oy vermesin. Haram oy istemiyoruz. Helal oya ihtiyacımız var.

"Bunların yolsuzluk yöntemleri şeytanın aklına gelmez"

Türkiye'de liyakat sistemini bozduğunuz an itibarıyla bürokrasiyi yapacağınız yolsuzluklara hazır duruma getirirsiniz. Peki devletin tepe noktasındaki şahıslar yolsuzluk hususunda bürokrasiyi yönlendirip yolsuzluğu yapacaklarsa bu adalet midir? Ahlak bunu kabul eder mi, vicdan bunu kabuk eder mi? Yolsuzluğun daniskasını yazıyorlar, adaletsizliğin daniskasını yazıyorlar. Şeytanın aklına gelmeyecek yolsuzlukları hayata geçiriyorlar.

"O koltuktan kalkman lazım"

Erdoğan, 'Neymiş, milletimiz açmış. Buyurun siz de de doyurun.' diyor. Bizim açları doyurmamız için senin o koltuktan kalkman lazım. Zaten seni doyurmak bir problem. Ülkemizin temel problemi seni ve beslemelerini doyurmak. Doyuramıyoruz ya.

"Türkiye'de ampul sönecek"

İnşallah iktidar olduğumuzda hepiniz göreceksiniz. Türkiye'de ampul patlayacak, sönecek. Milletimiz rahat bir nefes alacak. Milletimiz bize rahatlıkla 'paramı nereye harcadınız?' diyebilecek."





















Yorumlar (0)