Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sosyal konut tepkisi: Fukaradan para topluyor!

Toplamda 500 bin konutun hak sahiplerine devredileceği proje için başvurular açıldı. Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı sosyal konut girişimi olduğu belirtilen projeye 2 günde 1 milyondan fazla vatandaş başvurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, proje üzerinden Erdoğan'a yüklendi.

SİYASET 15.09.2022, 17:00 15.09.2022, 17:45 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sosyal konut tepkisi: Fukaradan para topluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önceki günlerde duyurulan sosyal konut projesi heyecan yarattı. "İlk Evim, İlk İş Yerim" adlı projenin, Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı sosyal konut projesi olduğu kaydedildi. Dün itibarıyla başvurular açıldı, vatandaşlar Ziraat ve Halkbank şubeleri önünde kalabalık oluşturdu. İki gün içinde 1 milyondan fazla vatandaşın projeye başvuru yaptığı aktarıldı. 

Kılıçdaroğlu: "Erdoğan, seçimi finanse etmeye çalışıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplamda 500 bin konutun sahiplerine teslim edileceği sosyal konut projesi üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. Her zaman sosyal devletin savunucusu olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Sosyal konutların yaygınlaşmasını ben de istiyorum ama bu proje, 2023 yılındaki seçimleri finanse etmek için oluşturuldu. Erdoğan fakir fukaradan para toplayarak seçimi finanse etmeye çalışıyor." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)