Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'ekonomik kriz' yanıtı

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2001 krizine ilişkin sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Şu anda yaşananların, senin ekonomist olduğun sanrılarınla hiçbir alakası yok. Sana ve şürekana Rabbim akıl fikir versin; sizler Türkiye'yi yönetiyorsunuz." dedi.

SİYASET 10.01.2022, 20:56
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'ekonomik kriz' yanıtı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2001 krizi ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

"'1970 petrol krizi' de diyebilirdin"

Kılıçdaroğlu, söz konusu paylaşımında, şunları kaydetti:

"Erdoğan, '2001 krizinin faturasını hala ödüyoruz.' demişsin. Mütevazilik yapmışsın. 'Bugün yaşananların nedeni 1970 petrol krizidir.' de diyebilirdin. Hatta ve hatta, 'O zamanlar aman petrol, canım petrol çağrımıza uysalardı, bugün bunlar yaşanmazdı.' da diyebilirdin. Şu anda yaşananların, senin ekonomist olduğun sanrılarınla hiçbir alakası yok. Sana ve şürekana Rabbim akıl fikir versin; sizler Türkiye'yi yönetiyorsunuz."

Cumhurbaşkanı ne demişti?

Erdoğan, Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda konuşmuş, şu sözleri sarf etmişti:

"Neredeyse her 10 senede bir yinelenen darbeler nedeniyle ülkemiz, ekonomi ve demokraside oldukça ağır yaralar aldı, bedeller ödemek zorunda kaldı. Turgut Özal tarafından başlatılan açılım seferberliği ise tam ritmini yakalayacakken siyasi istikrarsızlıklar sebebiyle ne yazık ki o da yarım kaldı. Ülkemiz, ekonomide, sanayileşme ve üretim alanında içine hapsedildiği cendereyi onca çabaya karşın kırmayı bir türlü başaramadı. 28 Şubat ve hemen ardından gelen 2001 krizinin ekonomide ve toplum yaşamında sebep olduğu faturaları ise çok uzun seneler boyunca ödemeyi sürdürdük. Aslına bakılırsa Türkiye'nin her alanda olduğu gibi sanayileşme hususunda da geri bırakılması art niyetli bir senaryonun eseridir. Türk sanayisini geliştirmek amacıyla adım atan girişimcilerimizin önlerinin kesilmesi, bu uğura ömrünü adayan idealist politikacılarımızın alay konusu yapılması açık ve net bir şekilde bilinçli eylemdir."

Yorumlar (0)