Kılıçdaroğlu'ndan 'elektrik faturası' çıkışı

Elektrik faturalarına ilişkin konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, 31 Aralık günü imza attığı zamları geri çekinceye dek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim." dedi.

SİYASET 09.02.2022, 23:39
Kılıçdaroğlu'ndan 'elektrik faturası' çıkışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, kişisel sosyal medya hesabından video paylaşımda bulundu.
 

"Onlar zengin bir hayatın tadını çıkarıyor"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Bu akşam, uzun bir süredir ifade ettiğim, saraya 'Fon oluştur.' diye birçok kez çağrıda bulunduğum kara kış koşulları ve elektrik faturaları ile ilgili bazı acil çözümleri sizlerle paylaşıyor olacağım. 

Çok zor dönemlerden geçiyoruz. Durumun bu noktaya gelmemesi adına aylarca çağrıda bulundum. Bu saraydakiler temel insan haklarından olan yaşam ve haysiyet haklarını size tanımıyor. Onlar zengin bir hayatın tadını çıkarıyor. Milyonlarca insan ise geçim sıkıntısı ve yoksullukla karşı karşıya bırakılıyor. 

Her fırsatta kara kış fonuna ilişkin çağrıda bulundum. Tabii ki dinlemediler. Artık fırtınanın tam ortasındayız. Bunların neden başımıza geldiğini netleştirmek istiyorum. Ardından da kanamayı durduracak olan adımlara değineceğim. 

"Kuru ekmek paranıza bile göz dikmiş durumdalar"

Elektrikteki özelleştirmelere bakınca çok tanıdık kişileri görüyorsunuz. Beşli çete elektrik işine de sokulmuş. O çete her şeyi soydu süpürdü. Bu biraz uzun bir hikaye. Çok isterlerse ondan da bahsederiz. 

Bu paralarla ne yapılıyor? Son videomda trollerden söz etmiştim. Para aktarılan yandaş basından söz etmiştim. 'Eğitim vakfı' maskesi kullanılan paralel yapılardan söz etmiştim. Saraydakilerin yaşamından söz etmiştim. 

İşte tüm bu paralar sizlerin cebinden çıkıyor. Eskiden de böyleydi fakat şimdi kasa ekside. Elinizde her ne varsa çok hızlı bir şekilde almak mecburiyetindeler. Agresif olmalarının sebebi de bu. Sizin kuru ekmek paranıza bile göz dikmiş durumdalar.  

Isparta günler boyunca dondu. Kocaman kente elektrik sağlayamadılar. Orada hangi çetenin olduğuna bir bakın. Altyapıyı kışa hazırlamamışlar, kente giden ve kendilerinin işlettiği yolları da açmadılar. 

Yeni algı hareketleri bekliyoruz. Bir yandan sizi soyup soğana çevirecekler, diğer yandan Erdoğan'a yeni bir manipülasyon adımı daha attıracaklar. Büyük lider Erdoğan'ın bu gidişata müdahale edeceği algısını yapacaklar. 



"Elektrik faturamı ödemeyeceğim"

Kara kış fonu için artık çok geç. Kan kaybını engelleyecek yeni tedbirler alınmalı. Elektrik faturalarındaki KDV'yi yaz mevsimine kadar yüzde 1'e indirirlerse yurttaşın 350 TL'lik faturası 300 TL'ye inecek. 

Saray, derhal bu indirimi sağla. Senden çözüm beklemiyoruz, yalnızca bizi dinle ve kanamayı biraz olsun durdur. Seçimden sonrasını zaten biz çözeceğiz. 

31 Aralık 2021'de imza attığın elektrik zammını geri çek. Bu zam senin eserin, geri almak da senin görevin. Artık bu zulümden vazgeç, bırak da insanlar biraz olsun nefes alsın. 

Zorda kalınca IBAN vermesini biliyorsun. Buradan halka sesleniyorum. Erdoğan'a IBAN numaranızla birlikte elektrik faturanızı gönderin. 

Buradan CHP'li belediyelere sesleniyorum. Asgari ücret altında geliri olan aileler için askıda fatura hareketini başlatın. 

Erdoğan, 31 Aralık günü imza attığı zamları geri çekinceye dek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim."

Yorumlar (0)