Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: Türkmen bakan görmek istiyoruz!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Başbakanı Mustafa Al Kadhimi'ye yaptığı çağrıda, Türkmen Cephesi'nden bir milletvekilini devlet bakanı olarak görmek istediklerini ifade etti. 

SİYASET 06.07.2020, 11:59 06.07.2020, 12:17
Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: Türkmen bakan görmek istiyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak Başbakanı Mustafa Al Kadhimi için bir mektup kaleme aldı.

Kılıçdaroğlu, Irak'ta yaşanan gelişmeleri ve Türkmenlerin durumunu yakın bir şekilde takip ettiklerini kaydederek, ülkede yeni hükümetin oluşturulması dolayısıyla Irak Başbakanı'nı tebrik etti. 

"Irak'ın akıbetinin belirlenmesi için önemli bir adım"

Yeni hükümetin Irak ve Türkiye halkları arasındaki kardeşlik ilişkilerini geliştireceğini düşündüğünü belirten Kılıçdaroğlu, Irak ile Türkiye'nin tarih ve kültür paylaşımında bulunan halkların ülkeleri olduğuna dikkat çekti. 

Kılıçdaroğlu, Irak Başbakanı'nın parlamento tarafından Türkmen Cephesi'nden bir devlet bakanı atanmasıyla yetkilendirildiğini memnuniyetle kaydettiklerini belirterek, Türkmenlerin Irak'ın akıbetinin belirlenmesine fayda sağlayabilmesi için bu adımın çok değerli olacağını düşündüklerini aktardı. 

"Türkmenler siyasi ve ekonomik gelişmeler karşısında fayda sağlayacak"

Türkmenlerin yeni tip koronavirüs (Covid-19) süreci ile bundan sonraki siyasi ve ekonomik gelişmeler karşısında sağlayacakları faydanın önemli olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Türkmenlerin, uluslarımız arasında kardeşlik ile işbirliğini güçlendiren bir bağlantı kurduklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Türkmenlerin, Mustafa Al Kadhimi liderliğindeki Irak hükümetinden ülkenin geleceğine fayda sağlamalarının, refah seviyesi yüksek, eşit ve demokratik bir ülkeye dâhil olmalarına olanak tanıyacağını da ekledi. 

Kaç Türkmen milletvekili var?

Irak Türkmen Cephesi'nden parlamentoya 3 milletvekili seçildiği belirtilirken, diğer siyasi partilerde 5 Türkmen milletvekilinin olduğu öğrenildi. 

Bu milletvekilleri, partileri farklı olsa da beraber hareket edeceklerini duyurdular.  

Yorumlar (0)