Kılıçdaroğlu'ndan bütçe eleştirisi

Kemal Kılıçdaroğlu, bütçeye ilişkin bir konuşma yaptı. Faiz hususunda iktidarı eleştiren ve bütçeye 'hayır' diyeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu bütçe, fakirden alıp zengine veren bir bütçedir." dedi.

SİYASET 06.12.2021, 21:31
Kılıçdaroğlu'ndan bütçe eleştirisi

Meclis Genel Kurulu'nda, 2022 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri başladı.

"Meclis işlevsiz kaldı"

Genel Kurul çalışmalarına iştirak eden CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Yanıtlanmaya sorular var. Bakanlar yanıtlamıyorlar. Böyle bakan mı olur? Geçtiğimiz sene de söylemiştim, onların hiçbir günahı yok, onlar devlet memuru. Seçilenlerin değil de atananların bütçeyi anlatıyor olması beni üzüyor. Erdoğan bütçenin arkasında durmalı. Kaçarak olmaz bu işler. Bu süreç bu şekilde devam ederse Meclis vesayet altında demektir. Vekillerin sorularına bile yanıt verilmezse, Sayıştay'ın raporlarına karışılırsa, o Meclis yürütmenin vesayeti altında demektir. Meclis'in hiçbir yetkisi kalmadı. Bu sorunu çözmek istiyoruz.

"Çiftçinin faizini neden kaldırmıyorsunuz?"

Eğer bir kişi çıkıp da 'Ben her şeyi biliyorum.' diyor ise hiçbir şey bilmiyor demektir. Bu bütçe kimin problemini çözüyor? Saraya kapatmışlar kendilerini, oradan bakınca her şey güzel. Ben çiftçiye kulak veriyorum, esnafa kulak veriyorum. Siz kimleri dinliyorsunuz? Çiftçinin faizini neden sıfırlamıyorsunuz? İktidara gelir gelmez çiftçilerin faizlerini kaldıracağız. Sizin bunu yapabilmeniz için talimat almanız lazım.

"Neden döviz üzerinden ihale yapıyorsunuz?"

TCMB'yi işlevsiz hale getirdiniz. Erdoğan bir kararname çıkardı, fiyat istikrarı sağlama görevini kendi kurduğu kurula verdi. Bu komite bir defa bile toplanmadı. Bunları söyleyince üzülüyorsunuz. Gerçekler acıdır. 'Ben kendi halkıma neden döviz üzerinden borçlanıyorum?' diye soruyor musunuz kendinize? Türk lirası diye bir şey yok mu? Sizler milli değilsiniz. Ekonominin kitabını yazmışlar. Evet, Türk lirasının nasıl pul edildiğini yazdılar. Faizci olmadığını söylüyor bir de. Tüm faizcilerin umudu da güvencesi de Erdoğan'ın ta kendisidir. Dolarla ihale mi yapılır? Dolar 14 TL olmak üzere. Kim kazandı peki? Dolar üzerinden ihale yapanlar. Kim ödeyecek peki? 83 milyon. Vicdanınız bunları nasıl kabul ediyor? Avro ile borçlandılar, AB enflasyonunu sırtımıza yüklediler. Dolar ile borçlandılar, ABD enflasyonunu sırtımıza yüklediler. Bu bütçe, halkın alın terini sömürecek. Fakirden alacak, zengine verecek. Ülkemizi fakirleştirecek. Bu bütçe, ülkemize yapılmış bir kumpastır."

Yorumlar (0)