Kılıçdaroğlu'ndan bir çark, bir gaf!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte basın karşısına çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı'ya cevap vermek isterken gaf yaptı. Kılıçdaroğlu, "Çakalların bulunduğu yerde bize kimse bir şey diyemez!" ifadelerini kullandı. Daha önce 4 parti olarak anayasa çalışması yapmadıklarını söyleyen ancak 2 yıl önce "yaptık" dediği ortaya çıkan Kılıçdaroğlu, bugün de "Anayasa çalışmalarının kiminle yapıldığının tartışılmasını anlamıyorum" dedi.

SİYASET 18.11.2020, 16:43
Kılıçdaroğlu'ndan bir çark, bir gaf!

CHP Genel Merkezi'ne gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Ahmet Davutoğlu ve beraberindekiler, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak ile CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke tarafından karşılandı.

Ziyarette CHP'den Faik Öztrak, Selin Sayek Böke, Oğuz Kaan Salıcı, Gülizar Biçer Karaca, Muharrem Erkek ve Seyit Torun; Gelecek Partisi'nden Doğan Demir, Kerim Rota, Serap Yazıcı, Kani Torun, Nedim Yamalı ve Mehmet Ali Pulcu hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu ile Davutoğlu, yaklaşık 2 saat süren heyetler arası görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu'ndan Çakıcı'ya cevap!

Gelecek Partisi'nin "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Modeli" çalışmasının Ahmet Davutoğlu tarafından kendileriyle paylaşıldığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, güçlü bir demokratik parlamenter sistemi getirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı'nın tehdit ve hakaretleri ile ilgili olarak ise, Erdoğan'ı eleştirince Bahçeli'nin cevap verdiğini, Bahçeli'yi eleştirince yeraltı dünyasının liderinin karşılık verdiğini ileri sürerek, eleştirilerine cevap vermesi gereken kişinin Bahçeli olduğunu ancak Alaattin Çakıcı'dan gelen cevabı ciddiye almadığını ifade etti.

CHP'nin ruhunu oluşturan temel ögenin Kuvayımilliye olduğunu dile getiren ve "Kuvayımilliye ruhunun olduğu yerde çakallar bize bir şey diyemez" demek isteyen Kılıçdaroğlu, dil sürçmesi sebebiyle "Çakalların bulunduğu yerde bize kimse bir şey diyemez!" şeklinde konuştu.

Çark etti

2018 yılında (CHP-HDP-İYİ Parti-SP) ortak anayasa çalışması yapıldığı yönündeki açıklamaları ile geçtiğimiz hafta sonu bunu inkar ettiği hatırlatılan Kılıçdaroğlu, anayasa çalışmalarının kiminle yapıldığının tartışılmasını anlamadığını belirterek üçüncü dönüşünü yaptı.

Yorumlar (0)