Kılıçdaroğlu'ndan başörtülülere hakaret açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin başörtülülere hakaret ettiğine yönelik iddialara ilişkin, "Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Hiç kimseyi kılık kıyafetinden ötürü yargılayamayız, sorgulayamayız." dedi. 

SİYASET 05.02.2020, 09:17
Kılıçdaroğlu'ndan başörtülülere hakaret açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK çalışanlara aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığına yönelik iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

CHP lideri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nun kendisini arayıp bilgi verdiğini ve medyaya açıklama yaptığını hatırlattı.

Yeşim Meltem Şişli hakkında soruşturma açılmasını istediğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Hiç kimseyi kılık kıyafetinden ötürü yargılayamayız, sorgulayamayız. Bakın bugün grupta en ön sırada Levent Gök Bey'in yanında oturan kişi bizim Fatih belediye meclis üyemiz (Nazmiye Durgut) başörtülü kadınımız. Dolayısıyla başı açık, başı örtülü... Türkiye'nin bunları aşması lazım." ifadelerini kullandı. 

"Türkiye'nin partisi olamayız"

Kılıçdaroğlu, söz konusu eylemin doğru olması durumunda kabul edilemeyeceğine dikkat çekerek, "Çünkü o zaman bizim izlediğimiz politikaya aykırı bir tutum çıkmış olur. Biz insanları inançları, kimlikleri ve yaşam tarzları dolayısıyla asla ayıramayız. Ayırdığımız andan itibaren zaten Türkiye'nin partisi olamayız." diye konuştu. 

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı ileri sürülmüş ve kendisi hakkında suç duyurusu yapılmıştı. 

Dilekçe, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulmuştu. 19 Ağustos 2019 tarihinde Yeşim Meltem Şişli'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Saraçhane binasında bölge sorumluları ile toplantı düzenlediği, müştekileri toplantıda ilk kez görmesine ve haklarında bilgi sahibi olmamasına rağmen çok ağır söylemlerde bulunarak hakaret ettiği ileri sürülmüştü. 

Şişli'nin, "Kaçınız bekârsınız, bir el kaldırın bakalım. Bu ne böyle, hepsi bekâr neredeyse. Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanız müdür bey. Bir gece organize edin hemen, eşleşsinler. En şanslı müdür bu müdür, bu kadar kadınla çalışıyor... Size araç da vermemişler. Bu sıcakta başınız da kapalı, ne yapıyorsunuz, terliyorsunuzdur ve kokuyorsunuzdur... Bence hiçbiriniz yönetici değilsiniz, formasyonunuz yok bir kere... Hepinizin diksiyonları berbat, acil eğitim almalısınız..." şeklinde aşağılayıcı ifadeler kullandığı kaydedilmişti.

Söz konusu dilekçede, Şişli'nin müştekilere mobbing uygulayarak "dini değerleri aşağılama",  "alenen hakaret" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarını işlediği ifade edilmişti. 

Yorumlar (0)