Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: İçinde bir damla millet sevgisi varsa...

Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli'ye çağrı yaparak, "İçinde biraz olsun millet sevgisi varsa erken seçimin yolunu aç." dedi.

SİYASET 23.11.2021, 22:00
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye: İçinde bir damla millet sevgisi varsa...

Döviz kurlarındaki sert artışın ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nu kabul etti. 

Görüşmenin akabinde iki lider, ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bahçeli'ye çağrı

MHP lideri Bahçeli'ye çağrı yapan Kılıçdaroğlu, "Buna benzer bir tabloyu daha önce ne yaşadım ne de gördüm. Döviz kuru adeta elektrik sayacı gibi. Bu zihniyetle bu ülkenin problemleri çözülemez. Fatura tamamen yurttaşa çıkıyor. Türkiye bizim, gidecek başka yerimiz yok. Bir araya gelmekten başka çaremiz yok. Ülkemizi bu karanlıktan çıkarmak zorundayız. Millete neden güvenmiyorsunuz? Neden seçimden kaçıyorsunuz? Ülkemiz, tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Suçu hemen dış güçlere atıyorlar. Ülkemiz bu kadar zayıf mı? Yerli diyorlar, milli diyorlar... Bunlar ne yerli ne de milli. Bir insan kendinde olmayanı dillendirir. Halktan tam anlamıyla kopmuş olan Bahçeli'ye sesleniyorum. İçinde biraz olsun millet sevgisi varsa erken seçimin yolunu aç." sözlerini sarf etti. 

"Merkez Bankası işlevsiz"

CHP liderinin açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"11 Ağustos 2018 tarihinde ekonomik kriz yaşanacağını söylemiştim. 18 Mayıs 2020'de ekonomiyi nasıl düzelteceğimizi 16 maddeyle açıklamıştık. Şimdi de kara kış fonundan bahsettim, önlem alınması çağrısında bulundum. Piyasalar alev alev yanıyor. Piyasada kocaman bir soru işareti var. Hiç kimse önünü göremiyor. Koskoca bir ülke tek kişiye devredilebilir mi? Fiyat istikrarını sağlamak zorunda olan Merkez Bankası, bu görevini yerine getirmiyor."

"Hemen seçim"

Gelecek Partisi liderinin açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Dış saldırıdan söz ediyorlar. Bu tablo tamamen iktidarın yanlışlarının bir ürünüdür. Türk lirasının değeri hepimizin onurudur. Ortada büyük bir gelir adaletsizliği var. TL'yi her gün düşüreceksiniz, sonra da dış güçlerden dem vuracaksınız. Yaptıkları her açıklama Türk ekonomisini yerle bir ediyor. Kurumsal bir yenilenme gerekiyor. Erken seçim demiyorum, hemen seçim diyorum. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bu işi çözecek insan birikimine sahibiz." 

Yorumlar (0)