Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'emoji'li yanıt

Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'a yaptığı ziyaretine dair, "Ülkemizin öncülüğünde Antalya Diplomasi Forumu'nda buluşan Ukrayna Dışişleri Bakanı ile Rusya Dışişleri Bakanı'nın barış ve ateşkes arayışını kundaklama teşebbüsüdür ve dış bağlantılı bir siyasi operasyondur." dedi. Kılıçdaroğlu ise Bahçeli'ye 'emoji' ile yanıt verdi.

SİYASET 10.03.2022, 19:14 10.03.2022, 19:26
Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'emoji'li yanıt

MHP lideri Bahçeli, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'a yaptığı ziyaretin, yaygınlaşan itibarsız tavırları, gerçekleştirilen ilkesiz açıklamaları ve yaşanan ibretlik sahneleri deşifre etmesine ek olarak bölücülüğün Cumhuriyet Halk Partisi bünyesine nasıl tutunduğunu ortaya koyduğunu, teyit ettiğini ve resmettiğini kaydetti.

"Bazı suallerim var..."

"Kılıçdaroğlu, organize edilen toplantıya iştirak edenlere hitaben yaptığı konuşmasının bir bölümünde, 'Bana karşı açık konuşabilirsiniz.' ifadelerini kullanarak sözde demokrat bir imaj göstermeye, gerçeklerle hiçbir şekilde bağdaşmayan her fikre açık bir profil oluşturmaya heveslenmiştir." diyen Bahçeli, şu sözleri sarf etti:

"Tarihsel kökleri Diyarbakır kentinde kurulan Akkoyunlular'a dayanan birisi olarak Kılıçdaroğlu'na benim de bazı suallerim vardır ve yanıtını almak da en doğal hakkımdır. Sayın Kılıçdaroğlu, madem bu denli hazır cevap ve geniş gönüllüsün, o halde hodri meydan. PKK, 1978'de Diyarbakır'a bağlı Lice ilçesinin Fis köyünde 1'inci sözde kongresinde, Marksist-Leninist bir çizgide büyük Kürdistan'ın inşasını hedef olarak açıklamıştı. Sayın Kılıçdaroğlu, dört parçadan oluşan büyük Kürdistan'ın inşasından yana mısın, değil misin? Bunu açıkla. Terörist Selahattin Demirtaş'ın annesini ziyareti düşünüyorsan, hemen akabinde Şanlıurfa'ya geçip teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın ailesini de ziyarette bulunup onlarla da hasret gidermeyi düşünüyor musun? Yanıtı uzun uzun vermene lüzum yok. 'Hayır.' veyahut 'Evet.' demen yeterlidir.

"Dış bağlantılı bir operasyondur"

Son sorum şudur, geçtiğimiz 28 Şubat'ta yuvarlak masa çevresinde bir araya geldiğin zillet partnerlerine Kürdistan'a taraftar olup olmadıklarına yönelik sorup onların gerçek amacını, kafalarının içerisinde saklı duran düşüncelerini öğrenmeyi zihninden geçiriyor musun? Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır'a yaptığı ziyaret, ülkemizin öncülüğünde Antalya Diplomasi Forumu'nda buluşan Ukrayna Dışişleri Bakanı ile Rusya Dışişleri Bakanı'nın barış ve ateşkes arayışını kundaklama teşebbüsüdür ve dış bağlantılı bir siyasi operasyondur. 

"Çıkarcı dostlarına söyle..."

Sayın Kılıçdaroğlu, sana bir kötü bir de iyi haberim var. Kötü haberden başlayayım, hevesin kursağında kalıyor olacak. İyi haber ise inanıyorum ki Ukrayna ile Rusya arasında kalıcı nitelikli sulh ve çözüm iklimi elbet tezahür edecek. Taşeronu olduğun çıkarcı dostlarına söyle, ülkemizin önünü kesmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek."

Kılıçdaroğlu'ndan 'emoji'li yanıt

Bahçeli’nin gerçekleştirdiği açıklamaya Kılıçdaroğlu’ndan cevap geldi.

Bahçeli'nin paylaşımını alıntılayan Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı'na 'emoji' ile cevap verdi.

Yorumlar (0)