Kılıçdaroğlu'ndan Alaattin Çakıcı için suç duyurusu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı hakkında "kamu görevlisini tehdit" ve "kamu görevlisine hakaret" gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

SİYASET 18.11.2020, 13:18
Kılıçdaroğlu'ndan Alaattin Çakıcı için suç duyurusu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şahsına yönelik hakaret ve tehdit içeren mektup yazdığı gerekçesiyle Alaattin Çakıcı için suç duyurusu yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Alaattin Çakıcı hakkındaki suç duyurusu dilekçesini hazırlayarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

Dilekçede Alaattin Çakıcı'nın sosyal medyada yaptığı 4 sayfalık mektup paylaşımına işaret edilerek, Alaattin Çakıcı'nın bu mektup ile CHP Genel Başkanlığını yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na seviyesiz ve hadsiz sözlerle hakaret ettiği ve tehdit etme cesaretini gösterdiği vurgulandı.

Dilekçede Av. Celal Çelik, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun suç örgütü liderleri ile aynı düzlemde buluşma ihtimali olmadığı gibi tehdit ve hakaret fiillerinin hesabını soramama olasılığının da bulunmadığını" belirtti.

İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı hakaretin "kamu görevlisine hakaret" suçu çerçevesinde olduğu, mektuptaki bazı ifadelerle Kemal Kılıçdaroğlu'nun alenen tehdit edildiği kaydedilen dilekçede, "Alaattin Çakıcı'nın suç örgütü lideri olması göz önünde bulundurularak tehdit sözlerinin silahla tehdit suçu dairesinde kaldığı" savunuldu.

Dilekçede, "silahla tehdit" suçunun tüm kanuni unsurlarının oluştuğu belirtilerek, Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatılması, sonrasında kamu davası açılması talep edildi.

Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı ile ilgili ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü TBMM Grup Toplantısında hükümetin yargıda reform açıklamalarını eleştirmiş ve “Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakmaktan ve düşünce suçlularını da hapsetmekten vazgeçecek misin?” demişti.

Alaattin Çakıcı'nın Kılıçdaroğlu'na mektubu!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkındaki sözleri sebebiyle 4 sayfalık metkup kaleme alan Alaattin Çakıcı ise "Karı mı sattım, devletin hazinesini mi parselledim, eroin kaçakçılığı mı yaptım?" sorularını sormuş ve mektupta tehdit ve hakaret ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar (0)