Kılıçdaroğlu'ndan Akşener ve adaylık açıklaması

2022 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, adaylık tartışmalarına ilişkin konuştu. İmamoğlu'nun adaylığına sıcak bakmadığı sinyalini veren Kılıçdaroğlu, "Meral Akşener'e kırgın mısınız?" sorusunu da yanıtladı.

SİYASET 29.12.2022, 16:30 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan Akşener ve adaylık açıklaması

Partisinin genel merkezinde basın mensuplarını ağırlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan ile İletişim Koordinatörü Ömer Topsakal da görüşmede yer aldı.

"Adayı belirleyecek olan altılı masadır"

Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasıyla ilişkin sorulara yanıt veren CHP lideri, "Belediye başkanlarımız görevlerine devam ediyor. Adayın kim olacağını belirleyecek olan altılı masadır. Şimdiye kadar adayın kim olacağına dair bir gündemimiz olmadı. Altılı masa ile ilgili kamuoyundaki tartışmalar da son derece normal. Elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi belirteyim. 5 Ocak'ta altılı masa toplantısı var. Hazırlanan hükümet programı, o toplantıda masaya gelecek. 'Biz Türkiye’yi böyle yöneteceğiz' başlıklı programımızı dünyaya duyuracağız." ifadelerini kullandı.

"Akşener'e kırgın" iddiasına cevap verdi

Altılı masanın "tarihi sorumluluk" bilinciyle hareket ettiğine değinen Kılıçdaroğlu, "Siyaset, toplumun çıkarlarını gözetmek üzerine inşa edilir. Ailenin çıkarları değil, toplumun çıkarları önemlidir." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile arasının bozuk olduğuna dair iddialara yanıt veren CHP lideri, "Aramızda kırgınlık yok. Daha önce de görüştük, şimdi de görüşüyoruz. Önceki gün de Temel Bey'i (Saadet lideri Temel Karamollaoğlu) ziyaret ettim." vurgusunu yaptı.

Saraçhane'deki konuşmasındaki "16 milyon" vurgusu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis kararının ardından Saraçhane'de düzenlenen mitingde Kılıçdaroğlu'nun, "16 milyonun belediye başkanı" ifadesini kullandığı hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener'in "85 milyon" vurgusu yaparken kendisinin neden bu şekilde bir ifade kullandığı sorusunu, "Ekrem Bey, 16 milyon İstanbullu tarafından seçildi ve hizmeti devraldı." şeklinde yanıtladı. Bu sözler, "Kılıçdaroğlu, İamoğlu'nun muhtemel adaylığının önünü kesmek istiyor." iddiasını güçlendirdi.

"İlk işimiz hükümet programını çıkarmak"

Şimdiye kadarki hiçbir altılı masa toplantısında cumhurbaşkanlığı adaylığının konuşulmadığını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Bu konuyla ilgili son derece dikkatli bir hazırlık içindeyiz. İlk işimiz hükümet programını çıkarmak. 9 ana başlık ile 71 alt başlıktan oluşacak. Masanın 6 üyesi, bunu millete anlatacak. Ele alacağımız ilk konu, hukuk olacak. Siyasi ahlak kanununu da hazırlıyoruz. Hazırladığımız çalışmada ortaya çıkacak sistem değişikliği, aday tartışmasını gölgede bırakacak. Yaklaşık 100 sayfalık bir metin hazırladık. Yapılacak toplantıda metrne son şekli verilecek. Altılı masa toplantılarını ayda ikiye çıkardık." dedi.

Yorumlar (0)