Kılıçdaroğlu'ndan "Abdullah Gül" açıklaması: Gerek yok!

Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) cumhurbaşkanlığına aday gösterileceği iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "3 sene sonra gerçekleştirilecek olan bir seçim için tartışmanın yersiz olduğunu" söyledi. 

SİYASET 03.09.2020, 12:45
Kılıçdaroğlu'ndan "Abdullah Gül" açıklaması: Gerek yok!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) cumhurbaşkanlığına aday gösterileceği iddialarına yanıt verdi.

"Üç sene öncesinden tartışmaya gerek yok"

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2023 yılında gerçekleştirileceğini hatırlatarak, "adaylık meselesini üç sene öncesinden tartışmaya gerek olmadığını" söyledi.

Abdullah Gül konusunda net bir yanıt vermeyen Kılıçdaroğlu, tartışmanın şahsi temele indirilmesi durumunda ilkelerden vazgeçilmiş olunacağını ifade etti. 

"Demokratik parlamenter sistem istiyoruz"

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) demokratik parlamenter sisteme geçişi hedeflediğini ve yasama ile yürütme arasında bir denge sağlanmasını istediğini belirterek, bu konuların bir yana bırakılarak "cumhurbaşkanlığı adaylarını" tartışmanın yersiz olduğunu kaydetti.

İlk olarak ilkeler konusunda bir anlaşma sağlanması gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda hiçbir şekilde Millet İttifakı'nı yok saymayacaklarını söyledi.

"Asıl gündem ekonomi olmalı"

Kılıçdaroğlu, iktidarın yönlendirmesi ile tartışmaların başladığını ve söz konusu tartışmaların "yapay" olduğunu belirterek, Türkiye'nin son dönemde asıl gündeminin "ekonomi" olması gerektiğine dikkat çekti. 

Abdullah Gül'ün adı geçtiği zaman "iktidarın korktuğunu" iddia eden Kılıçdaroğlu, bunun şimdi tartışılacak bir mesele olmadığını aktardı.

"Sadece beklemek gerekiyor"

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "seçimlerin 2023 yılında yapılacağını" söylediklerini anımsatarak, bu nedenle beklenmesi gerektiğini ve şahsi temelli tartışmalara son verilmesinin önem arz ettiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri, Millet İttifakı'nı çiğneyerek aday belirlemeyeceklerini de ekledi.

Yorumlar (0)