Kılıçdaroğlu'ndan '23 Nisan' mesajı

Kılıçdaroğlu, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, "Yaşasın demokrasi, yaşasın millet egemenliği, yaşasın cumhuriyet." dedi.

SİYASET 22.04.2021, 21:35 23.04.2021, 14:22
Kılıçdaroğlu'ndan '23 Nisan' mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Kılıçdaroğlu, bugünün hakimiyetin kayıtsız ve şartsız millete verildiği gün olduğunu dile getirerek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının cenk meydanlarında elde ettiği zaferlerin ardından TBMM, millet egemenliğinin tecelli ettiği yer olmuştur." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, söz konusu mesajına, şöyle devam etti: 

"Maalesef TBMM'nin yetkileri kısıtlandı"

"Çetin mücadeleler neticesinde inşa edilen TBMM, üzülerek belirtmeliyim ki bugün yetkileri sınırlanmış durumdadır. Bizim misyonumuz, yetkisini milletten alan ve millete hesap veriyor olmayı onurlu bir görev bilen Meclisimizi, tekrardan ayağa kaldırmaktır. Dostlarımızla beraber kuracağımız iktidarımızda, tüm adımlarımızı bu amaç doğrultusunda atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında bütün vesayetler ortadan kaldırılacak, TBMM'nin üzerinde demokrasinin güneşi açacaktır."

"Yaşasın millet egemenliği"

Kılıçdaroğlu, 23 Nisan'ın dünyadaki tüm çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu sebeple, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bağımsız olmayı temsil ettiği kadar, o bağımsızlığın kimlere emanet edildiğini de vurgular. İnanıyorum ki çocuklarımız, demokrasi ile taçlandıracağımız güzel cumhuriyetimizi, çağdaş uygarlıkların çok daha ötesine taşıyacaktır. Bu düşünce ve duygularla, dünya çocukları ile birlikte tüm evlatlarımızın ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Yaşasın demokrasi, yaşasın millet egemenliği, yaşasın cumhuriyet."

Yorumlar (0)