Kılıçdaroğlu 'Milletin Sesi' mitinginde konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu, “Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğine inanıyorum. Biz asla ırkçı değiliz. Biz ırkçılığa karşıyız. İktidara geldiğimiz zaman Orta Doğu'ya da barışı getireceğiz.” dedi.

SİYASET 21.05.2022, 20:52
Kılıçdaroğlu 'Milletin Sesi' mitinginde konuştu

Bursa’da gerçekleştirilmesi planlanan fakat CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen Yargıtay kararının akabinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla megakent İstanbul’a alınan 'Milletin Sesi' mitingi Maltepe Sahili'nde gerçekleştirildi. 
 

"Ülke uyuşturucu batağına dönüştü"

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"Asla umutsuzluğa kapılmayın. Yaklaşık olarak beş sene evvel milletimizle birlikte yürümüş ve bu meydanda sizlerle bir araya gelmiştik. Bu yürüyüş hala devam ediyor. Çok az kaldı, bu kentin sokaklarında özgür bir şekilde kucaklaşacağız. Halkımızı korkuyla sindirmeye çalışıyorlar. Bu halkı korkutarak iktidarlarını sürdürmek istiyorlar. Biz CHP olarak vicdanı hür, fikri hür bir Türkiye istiyoruz. Bizi hür bir şekilde eleştirebileceksiniz. Ülke uyuşturucu batağına dönüştü. İşçi cinayetleri, kadın cinayetleri, siyasilere suikast hazırlıklarıyla savaşacağız. 

"Ülkemiz değişime hazır"

Ekonomik kriz hepinizin malumu. Hak ve hukuka sırt çevirmenin sonucudur ekonomik kriz. İnsanlar geçinemiyor. Gençlerimiz ülkeden ayrılıyor. Uzun bir zamandır değişim rüzgarları esiyor. Ülkemiz değişime hazır.

"Suriyeli mülteciler ülkelerine gönderilmeli"

Bu düzen değişecek. Kan emicileri sırtımızdan indireceğiz. Baronlara, mafyalara sesleri çıkmayanlar belediyelerimize engel olmaya çalışıyor. Başkanlarımız tüm bunlara rağmen sizlere hizmet vermeye devam edecek. Halktan toplanan vergiler halka geri dönmelidir. Ben suçla ve suçluyla mücadeleye inanıyorum. Organize suçların tümünü Türkiye'den söküp atacağız. Suriyeli mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğine inanıyorum. Biz asla ırkçı değiliz. Biz ırkçılığa karşıyız. İktidara geldiğimiz zaman Orta Doğu'ya da barışı getireceğiz.

"Bayrak bizim bayrağımızdır"

İnsanlar arasında eşitlik olmasını istiyorum. Fırsat eşitliği istiyorum. Değerlerimiz üzerinden var olalım istiyorum. Bu anlayışı iktidara getirmek için hep birlikte çalışmak mecburiyetindeyiz. Bayrak bizim bayrağımızdır. Hangi siyasi partiyi desteklediğiniz hiç önemli değil. Adalet ve demokrasi için birlikte çalışmak mecburiyetindeyiz. Bu problemler hepimizin problemi. Bu problemlerin üstesinden gelebilmek için bize katılın. Canan Kaftancıoğlu'na siyaseti yasaklayan zihniyettir İstanbul Sözleşmesi'ni engelleyen zihniyet. Genç muhafazakarlara sesleniyorum, bunların aynısı sana da yapılacak. Bu seçimde kararsız olduğunu söyleyemezsin. Saldırganlığa karşı dik duruş sergilemelisin." 

Yorumlar (0)