Kılıçdaroğlu merak edilen soruyu yanıtladı: Belediye başkanları aday olacak mı?

Cumhurbaşkanı adaylarına yönelik açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, belediye meclislerinde gereken çoğunluk sağlanamaması sebebiyle bir dönem daha belediye başkanların görevlerine devam etmesini istediğini açıkladı.

SİYASET 06.11.2021, 17:49
Kılıçdaroğlu merak edilen soruyu yanıtladı: Belediye başkanları aday olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

“Belediye başkanları görevlerine devam etmeli”

Cumhurbaşkanlığı için Millet İttifakı'nın, belediye başkanlarını aday gösterip göstermeyeceği ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerine yoğunlaşan Cumhurbaşkanı adaylığı iddiaları üzerine Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının görevlerine devam etmesini istediğini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarımızın mevcut görevlerini devam ettirmelerini istiyorum. Belediye meclislerinde çoğunluk bizde değil. Bunun olmadığı yerde belediyeleri başka bir partiye vermiş oluruz. O zaman Ankaralı, İstanbullu, bize ne diyecek? Bu sebeple kafamda soru işaretleri var. İlk başta bulundukları şehrin ve halkının güvenini kazansınlar. Önlerinde bir süreç var. Bu süreçte çalışır, deneyim kazanırlar ve kendilerini gösterirler. Bu yüzden görevlerini sürdürmeleri gerek." şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanı adayı devleti tanımalı”

"Cumhurbaşkanı adayı nasıl olmalı?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Önce devleti tanımalı. Bu oldukça önemli. Çünkü verilen kararların nasıl süreçler ortaya çıkaracağını bilmesi gerekiyor. Uzlaşmacı olmalı. Tüm siyasi partilerle samimiyet içinde olması gerek. Uzlaşmacı kimlik, kurumlara müdahaleyi önlemesi, liyakati koruması, vatandaşa her kuruşun hesabının verebilmesi, bütçenin kaynaklarının nasıl harcandığının hesabını verebilmesi... Böyle biri olursa huzur yakalanacak, liyakate göre atamalar yapılacak, gençlere güven aşılayacak. Gençler özgürlük istiyor, baskı istemiyor, siyasi bir partinin kimliğinde görünmek istemiyor. Karamsar değilim. Aslında ülkenin çözülmeyecek problemi yok." açıklamasını yaptı.

“Erdoğan, beni karşısında görürse mutlu olmaz”

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Erdoğan'ın, beni karşısında görmesi halinde mutlu olacağını düşünmüyorum. Şu anda onu en fazla rahatsız eden benim. İttifakı karıştırmak için bu iddialar ortaya atılıyor. Yalnızca bana değil, ülke yönetimine talep olan liderlere de bazen örtülü bilgiler geliyor. Bu hassas konuları engellemek istiyoruz. Bunlardan bir tanesi ise suikastler... Devleti yönetenlere bu tür bilgiler daha çok gelir. Devleti yöneten kişilerin, bunları cesaretlendirici açıklamalardan uzak durması lazım ama sayın Erdoğan'a bakıyorum, açıkça tehdit. Sayın Akşener'e, bana tehdit. Akşener'e yönelik tehdidi, sıradan bir tehdit değildi. Bu bakımdan tehdit ile ilgili herkesin dikkatli olması gerekiyor. Bir duyumun seslendirilmesiydi ve bu, sıradan ya da rastgele bir duyum değildi."

Yorumlar (0)