Kılıçdaroğlu: "Maske dağıtmayı beceremedikleri için darbe tartışması başlattılar"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir süredir devam eden "darbe iması" tartışmalarına ilişkin, "Bu kadar gündeme taşınmasının yönetimin beceriksizliğini kamuoyunun gözünden kaçırmak istemesidir. Söz verdiği halde maske dağıtamayan beceriksiz bir yönetim var. Bu beceriksizliğini örtmek için gereksiz, lüzumsuz bir darbe tartışması başlatıyor. Ne darbesi Allah aşkına ya!" açıklamasında bulundu. 

SİYASET 05.05.2020, 09:33
Kılıçdaroğlu: "Maske dağıtmayı beceremedikleri için darbe tartışması başlattılar"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun açıklamalarının ardından başlayan "darbe iması" tartışmaları sürüyor. 

Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile konuya ilişkin gerçekleştirdiği görüşmeyi köşesine taşıdı. 

Kılıçdaroğlu, "Tamamen gereksiz, tamamen lüzumsuz bir tartışma. Allah aşkına, kim darbeyi gündeme getirir? Olmayacak bir şey. Bu ülkede darbe artık olamaz. Bu ülkenin insanları darbeye karşı bedeller ödediler." ifadelerini kullandı. 

Hukuk sisteminin darbe hukukundan arındırılması çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Özgür Bey 15 Temmuz darbe gecesi neredeydi? Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeydi. Darbeye karşı çıkıyordu. Kürsüde ilk konuşanlardandı. 15 Temmuz darbe girişimi olduğunda parlamentoya ilk gidenler CHP milletvekilleridir. Ve şunu da söyleyeyim size: CHP’nin iktidara yakın olduğu dönemlerde maalesef darbeler olmuştur ve darbelerden en büyük mağduriyeti çeken de Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Yeter artık ya, ne darbesi Allah aşkına! Darbeye karşı olanlara, demokrasiyi savunanlara açık çağrımdır: Gelin hep birlikte hukuk sistemimizi darbe hukukundan arındıralım. TBMM’yi vesayetten kurtaralım. Siyasal partiler yasasını değiştirelim. Milletin vekilini liderler değil, milletin kendisi seçsin. Darbeye ve darbecilere karşı olanlar, darbecilerin bize giydirdiği darbe zırhına da karşı çıkmalılar. Darbeye karşı olmak lafla değil, gerçek bir demokrasiyi ülkeye getirmekle olur."

"Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nde darbeyi savunmadı"

Özel ile Kaftancıoğlu'nun açıklamalarında darbe imasının bulunmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nde darbeyi savunmadı ve savunamaz da... Öyle bir kelimeye tahammülümüz bile yoktur. Ne darbesi?" diyerek tepki gösterdi. 

"Beceriksizliğini örtmek için gereksiz darbe tartışması başlatıyor"

Kılıçdaroğlu, tartışmanın neden büyüdüğüne ilişkin, "Bu kadar gündeme taşınmasının yönetimin beceriksizliğini kamuoyunun gözünden kaçırmak istemesidir. Söz verdiği halde maske dağıtamayan beceriksiz bir yönetim var. Bu beceriksizliğini örtmek için gereksiz, lüzumsuz bir darbe tartışması başlatıyor. Ne darbesi Allah aşkına ya! Ne darbesi, ne darbesi..." diye konuştu. 

İşte tartışmalara yol açan açıklamalar...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde… İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır." demişti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel de şunları söylemişti:

"Saray rejiminin, saray düzeninin sonu geliyor. O son bu Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak bütün bu atamaları.. Bütün bu liyakatsizliklerin de sonunu getirecek. Herkes şunu bilsin bütün devlet memurları. Görevini devlet memuru gibi yapan devlet memurları… Hangi ülkeye hizmet ettiğini bilen çok değerli bürokratlar hiç korkmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti devleti gelir, saat gibi işlemeye başlar. O saatin en kıymetli çarkları siz olursunuz. Eğer koltuğunuza liyakatle oturdunuz, devletinize sadakatle çalışıyorsanız."

Yorumlar (0)