Kılıçdaroğlu: Masanın altı, üstü yok

Maltepe Etkinlik Alanı'nda yapılan Çepni Kurultayı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kimsenin umutsuzluğa kapılmasına gerek yok. 6 lider olarak mücadele veriyoruz. Masanın altı, masanın üstü yok. Bozulma yok. Bunlara inanmayın." vurgusunu yaptı.

SİYASET 06.01.2023, 19:49 08.01.2023, 10:34 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu: Masanın altı, üstü yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen Çepni Kurultayı'na katıldı. Kürsüye çıkarak bir konuşma yapan CHP lideri, Anadolu'da aydınlanmanın, 13'üncü yüzyıldaki Horasan erenlerine dayandığını söyledi. Buraya yerleştikten sonra kültürlerini ve Türkçeyi çevreye yaydıklarını kaydeden CHP lideri, "Horasan erenlerinin kültürünün temelinde adalet var. Bu kültür, kin ve öfkeyi dışlıyor." dedi.

"Gerginlik değil kucaklaşma" 

Herkesin barış içinde yaşadığı bir Türkiye'nin hayaliyle yola çıktıklarına değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi, siyasetteki gerginliğin uzağına taşımak istiyoruz. Gerginlik siyasetini benimsemeyeceğiz, seçeceğimiz şey kucaklaşma olacak. Bunun için mücadele vereceğiz. Çepnili derneklerin ruhunda zaten bu mücadele var. 13'üncü yüzyıldaki birinci aydınlanma döneminin ardından ikinci aydınlanma dönemi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumunun kurulması ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Türkçe gelişti ve büyüdü." ifadelerini kullandı.

"Masanın bozulacağı söylentisine inanmayın"

Türkiye'de yaşayan hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmasına gerek olmadığını belirten CHP lideri, "Çözülemeyecek problemimiz yok. 6 lider olarak bunun gerçekleşmesi için çabalıyoruz. Masanın bozulacağı söylentisine inanmayın. Masanın altı, üstü yok." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)