Kılıçdaroğlu, "Man Adası" için Erdoğan'a 197 bin TL ödeyecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Man Adası" davası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarına 197 bin TL ödeyecek. 

SİYASET 14.07.2020, 17:00 14.07.2020, 17:49
Kılıçdaroğlu, "Man Adası" için Erdoğan'a 197 bin TL ödeyecek!

"Man Adası" davasında karar açıklandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açılan tazminat davası yeniden görüşüldü. 

Mahkeme, CHP lideri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarına 197 bin TL ödenmesine yönelik karar aldı. 

Man Adası davası nedir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan ile kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da aralarında yer aldığı yakınlarının, Man Adası'nda bulunan bir şirkete milyonlarda dolarlık para yolladığını ileri sürmüştü. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), para transferlerine ilişkin dekontları sunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı olan Ahmet Özel ise söz konusu iddiaların hepsinin yalan olduğunu, gösterilen dekontların da sahte olduğunu söylemişti. 

Ankara Başsavcılığı, CHP lideri tarafından sunulan belgelere ilişkin bir soruşturma başlatmıştı. Söz konusu soruşturma kapsamında dekontların "sahte" değil gerçek olduğu belirlenmişti. 

Başsavcılık, kara para olmadığını belirterek, Erdoğan'ın oğlu, eniştesi ve dünürü dâhil olmak üzere 5 kişi hakkında takipsizlik kararı almıştı. 

Man Adası nerede yer alıyor?

Man Adası, İrlanda ile Britanya arasında yer alan bir ada. 572 kilometrelik bir alana sahip olan ve 84 bin kişinin yaşadığı Man Adası, Avrupa Birliği'ne (AB) ya da Birleşik Krallık'a dâhil değil. 

Man Adası, savunma ve dışişleri gibi alanlarda Birleşik Krallık'a bağlı durumda.  Birleşik Krallık, Man Adası adına diplomatik ilişkilerin yürütülmesini sağlama ve savunma alanlarında yetkiye sahip. 

Man Adası, Brexit referandumunda oy vermedi çünkü Birleşik Krallık'ın parçası değil. Burada yaşayanlar, yine de Birleşik Krallık vatandaşı olarak nitelendiriliyorlar, dolayısıyla Birleşik Krallık pasaportu alabiliyorlar. 

Yorumlar (0)