Kılıçdaroğlu Malatya’da: İşçiler için vergi düzenlemesi çağrısı

Deprem bölgelerinden olan Malatya’ya giderek burada iş insanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, üretici, işçi ve işverenlerle görüştü. Kılıçdaroğlu, işçiler adına vergi düzenlemesi çağrısında bulundu.

SİYASET 10.03.2023, 13:14
Kılıçdaroğlu Malatya’da: İşçiler için vergi düzenlemesi çağrısı

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin etkilediği Malatya'da iş insanlarıyla temasta bulundu. Kılıçdaroğlu, iş insanları, işçiler ve üreticilerin sıkıntılarının çözüme ulaşması gerektiğini ifade ederek, söz konusu bölgeler için vergi düzenlemesi yapılması talebinde bulundu.

“Fabrikalarını faaliyete sokulmalı”

İş insanlarıyla gerçekleştirdiği görüşmelere değinen Kılıçdaroğlu, "İş insanlarına kendi fikirlerimi açtım. Vergi noktasında pozitif ayrımcılık getirilmesi lazım. Deprem bölgesi dışına çıkan işçiler adına vergi düzenlemesi yapılmalı. Bu hususta KOSGEB ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından çalışma sağlanmasında yarar bulunuyor. İş insanlarının bir an önce fabrikalarını faaliyete sokması gerekiyor. Kaygılar artıyor, buradan dile getiriyorum" dedi.

“Taahhüt veriyoruz”

Vergi konusunda çalışma sağlayacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından kazandığımız zaman göreceklerdir. Deprem bölgelerinde belirli bir süreliğine işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması ortamını oluşturmak bizlerin taahhüdü. Tabi biz bunun için taahhüt ediyoruz ancak lütfeder ve yaparlarsa daha iyi olacaktır." diye konuştu.

“Konteyner ve çadır satanlar bize haber versin”

“Deprem bölgelerinde çadır sıkıntısı yaşanıyor” ifadesinde bulunan Kılıçdaroğlu şu açıklamalarda bulundu: “Depremde enkaza dönüşen yapılar var, kırsal bölgelerde büyük sıkıntılar bulunuyor. Elde kalan eşyalar var. Bazı süt imalatçılarının 'Alıcı bulamıyoruz' şeklinde sitemleri var. ESK ve TMO’ya sesleniyoruz. Sosyal devlet özelliğini şu an kullanmayacaksanız ne zaman kullanacaksınız? Yaraların hızlı bir şekilde sarılması gerekiyor. Konteyner ve çadır sıkıntısı devam ediyor. Kim çadır, konteyner imal ediyorsa bizlere haber versin. Bizler alıp deprem bölgesine göndereceğiz.”

Yorumlar (0)