Kılıçdaroğlu: Korkmasınlar, oraya gitmeyeceğim

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜİK ve Merkez Bankası’na gitmeden önce sosyal medya hesabı üzerinden duyuru yaparak kamuoyunu bilgilendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez gitmeyeceği yeri açıkladı. 

SİYASET 06.08.2022, 10:51
Kılıçdaroğlu: Korkmasınlar, oraya gitmeyeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı son açıklama ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Daha önce ertelenmesiyle gündem olan ODTÜ mezuniyet töreninin Devrim Stadyumu’nda cumartesi günü yapılacağını duyuran Kılıçdaroğlu, alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin göndermede bulundu. 

“Bay Kemal’e karşı tedbir alıyorlar akıllarınca”

Yayımladığı mesajda öğrencilere seslenerek yeni mesajlar veren Kılıçdaroğlu, “Cumartesi günü Devrim Stadyumu’nda ODTÜ’lü öğrenciler mezuniyetlerini kutlayacaklar. Rektörlük tarafından girişlere bazı kısıtlamalar getirilmiş. Yalnızca birinci derece aile yakınları girebiliyormuş. Bay Kemal’e karşı tedbir alıyorlar akıllarınca. Korkmasınlar, oraya gitmeyeceğim. Öğrencilerimiz istediğini aldıysa benim gelmeme gerek yok. Aileler ve gençler mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşasın. Öğrencilerimizi gözlerinden öpüyorum. Başarılı bir kariyer diliyorum. Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan gençlerimizden de aynı hakkı çaldılar. Mezuniyeti fakülte binalarına indirgediler. Veliler ve öğrenciler buluşamadı. Boğaziçili öğrencilerimiz de ‘yapacağız’ derse, onlara da destek olurum” ifadelerini kullandı. 

Temmuz ayında ertelendiği duyurulmuştu

ODTÜ Rektörlüğü tarafından temmuz ayında yapılan açıklamada mezuniyet töreninin ileri bir tarihe ertelendiği açıklanmıştı. Rektörlükten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Son dönemde üniversitemizde, farklı grupların düzenledikleri izinsiz eylem ve toplantılarla farklı, yanlış ve yanlı bir gündem oluşturulmak istenmektedir. Üniversitemizi bazı grupların merkezi haline getirme gayreti, belirgin şekilde görülmektedir. Mezuniyet törenimizin bazı gruplar tarafından protesto alanına çevrileceğine yönelik bilgiler almış bulunuyoruz. Bu sebeple, törenimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. Ortaya çıkan bu durum, bizleri farklı çözüm arayışlarına sevk etmiştir” ifadelerine yer verilmişti. 

Yorumlar (0)